14-06-08

Variatie

Behalve 15min op de loopband op maandag en 20min op de loopband gisteren (9km/u) varieer ik enorm in mijn beweging. Fietsen, crosstrainen, steppen, groepslessen aerobics, krachttraining, en zo meteen ga ik zelfs aquagym doen in de fitness. Moet me toch op een andere manier kunnen afreageren?

 

Lang leve het fitnessabo van Health City!!

08:46 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

07-06-08

Voetbal

Gelopen heb ik van de week niet zo veel meer, woensdagmorgen kreeg ik na een half uurtje een beetje last in mijn knie, dus heb ik wijselijk besloten niet verder te lopen.

Donderdag ben ik wel anderhalf uur gaan fitnessen, eerst gewone fiets, dan crosstrainen, dan steppen, dan nog wat op de ligfiets... Zalig! En dan een heerlijk stoombadje.

En vandaag... Ben ik gaan voetballen :-) Zaalvoetbal :-) Had me laten overtuigen door collegaatje/vriendinneke/roomie om mee te doen met het vrouwenvoetbal toernooi van 't werk. Ik, die nog nooit van mijn leven tegen een bal geshot had. We zijn één keer gaan oefenen; paskes geven. Blijkbaar had ik wel balgevoel; hoewel ik zelf het gevoel had dat ik er niks van bakte. Nadien hebben we nog een paar keer de intentie gehad van te gaan trainen, maar het is er nooit van gekomen. Vandaag was het dus het toernooi. Er waren maar 3 vrouwenploegen, dus moesten we maar twee keer spelen.

En we hebben twee keer gewonnen met 7-1 en 5-1!!! Ik heb tijdens de eerste match zelfs gescoord :-D

Vond het echt super leuk, zou zelfs overwegen om mij in te schrijven in een ploeg, moest het niet zo vaak trainen zijn. Kan me echt niet engageren om 3à4 keer per week te reserveren. Dat vind ik zo fijn aan lopen, je kan het eender wanneer doen; kan ik 's avonds niet wegens andere sociale bezigheden ofzo, dan ga ik wel 's middags en als het moet, om 5u 's morgens ;-)

Maar allez, 't was toch eens leuk om te doen!!! Heb wel een knieverband gekocht en moet zeggen dat het heel goed hielp! Weet nu niet of ik deze week nog ga lopen; maar ik ga wel een keer of 4 fitnessen en wat zwemmen. Misschien eens voorzichtig op de loopband gaan... Morgenvroeg proberen om 10u een lesje Body Attack mee te pikken als er nog plaats is!!!

IMG_0270

 

LUCKY NUMBER 13

IMG_0275

 

21:48 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-06-08

De vloek van Brussel

Waarschijnlijk hebben jullie wel gelezen over Ruth en de vloek die op haar rustte, als het over lopen in Brussel ging... En jullie weten ook dat ze dit jaar tijdens de 20km van Brussel verlost was van deze vloek. 

Wel... Ik geloof dat de vloek is overgegaan op mij!!!!

Ik was nog maar pas bezig of ik voelde dat er iets wrong in mijn linkerknie. De knie waar ik vorig jaar in september last van had gekregen toen ik een keer bergop liep... Pak dat het vanaf het begin in Brussel al bergop en bergaf ging...

Tegen dat ik 3km ver was, was het niet gewoon lastig, het begon pijn te doen. Ik dacht echter dat ik "het er wel uit zou lopen"; dat had ik nog al wel eens gehad... Tegen 8km was het echter zo lastig dat ik halvelings overwoog om te stoppen. Mijn loopmaatje raadde me aan mijn knie te laten intapen bij een Rode Kruis stand. Een halve bus reflex spray en een verband later, liep ik verder. Het hielp wel een beetje, maar toch begon het meer en meer pijn te doen. Bovendien werd ik bang dat ik het echt om zeep zou helpen als ik verder zou lopen en daarna mss màànden buiten strijd zou zijn.

Bij km 13 werd het zo pijnlijk dat ik echt wilde stoppen. Ik zakte er elke keer door, net zoals vorig jaar. Ik ging naar een Rode Kruis post en zei dat ik wilde stoppen, maar ze zeiden dat ik dan uuuuren zou moeten wachten op het busje, en er wachtten vrienden op mij aan de start die ik onmogelijk kon bereiken... Een nieuw, strakker, verband dus en beginnen wandelen, de knie zo weinig mogelijk plooiend. Af en toe liep ik een paar honderd meter, om dan weer te moeten stoppen... Op een gegeven moment heeft mijn vriend een auto tegengehouden, die me 2km verder heeft gebracht. De vriend heeft dan doorgelopen dus kon ik even rusten terwijl ik op hem wachtte. Iets later hebben we een Duitse fietser tegengehouden, die me ook 1km verder heeft gebracht op zijn bagagerek...

De laatste 3km heb ik uitgewandeld, ik kon geen meter meer lopen... Ben de finish overgemankt na 2u40; zwaar ontgoocheld, gefrustreerd... Het was dus écht niet hoe ik het mij had voorgesteld; zo goed voorbereid...

De boosdoener waren duidelijk de hellingen... Als ik nog eens meedoe moet ik daar dus echt op trainen; dit had ik nu niet gedaan. Ik moest van de sportkiné héél erg op mijn houding letten, maar dat lukte niet met de hellingen en kasseitjes, ik was toen ook gewoon niet genoeg opgewarmd.  Ik merk trouwens dat ik meer last heb in mijn benen bij een tempo < 9km/u; de beweging voelt stroever en niet natuurlijk, waardoor ik steevast stijve benen krijg. De laatste weken liep ik altijd een stuk sneller dan ik nu gedaan had...

Ik heb een week rust gehouden; wat mijn sportdokter me vorig jaar ook had aangeraden. Tegen dinsdag voelde ik al niets meer. Dan vandaag 5km heel soepel gelopen; met het plechtige voornemen meteen te stoppen als ik iets voelde; maar het ging perfect. Na 5km heb ik nog 1.5km gewandeld, zonder last.

We gaan dus op 't gemakje weer opbouwen. Een van de weken ga ik mij een goeie fiets kopen, ga ik ook af en toe beginnen zwemmen; en ik heb ook een fitnessabo vanaf volgende week; dus kan ik stilaan af en toe bergop trainingen op een loopband doen.

 

Voor de rest gaat het geweldig met mij; vanaf 23 juni woon ik in Leuven. Eerst een weekje bij één van mijn roomies in haar huidig appartement; een week waarin we elke week gaan schilderen in ons huurhuis. 28 juni verhuizen we dan met 3 naar ons nieuwe stekje!!!

Ik kijk er enorm naar uit, mijn leven ziet er helemaal anders uit dan een paar maanden geleden, maar ik vind het allemaal alleen maar positief, voel me rustiger, vrolijker, opgewekter, ... Een nieuw Jesske...

 

Zo, jullie zijn weer up to date :-)        

21:52 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |