02-06-08

De vloek van Brussel

Waarschijnlijk hebben jullie wel gelezen over Ruth en de vloek die op haar rustte, als het over lopen in Brussel ging... En jullie weten ook dat ze dit jaar tijdens de 20km van Brussel verlost was van deze vloek. 

Wel... Ik geloof dat de vloek is overgegaan op mij!!!!

Ik was nog maar pas bezig of ik voelde dat er iets wrong in mijn linkerknie. De knie waar ik vorig jaar in september last van had gekregen toen ik een keer bergop liep... Pak dat het vanaf het begin in Brussel al bergop en bergaf ging...

Tegen dat ik 3km ver was, was het niet gewoon lastig, het begon pijn te doen. Ik dacht echter dat ik "het er wel uit zou lopen"; dat had ik nog al wel eens gehad... Tegen 8km was het echter zo lastig dat ik halvelings overwoog om te stoppen. Mijn loopmaatje raadde me aan mijn knie te laten intapen bij een Rode Kruis stand. Een halve bus reflex spray en een verband later, liep ik verder. Het hielp wel een beetje, maar toch begon het meer en meer pijn te doen. Bovendien werd ik bang dat ik het echt om zeep zou helpen als ik verder zou lopen en daarna mss màànden buiten strijd zou zijn.

Bij km 13 werd het zo pijnlijk dat ik echt wilde stoppen. Ik zakte er elke keer door, net zoals vorig jaar. Ik ging naar een Rode Kruis post en zei dat ik wilde stoppen, maar ze zeiden dat ik dan uuuuren zou moeten wachten op het busje, en er wachtten vrienden op mij aan de start die ik onmogelijk kon bereiken... Een nieuw, strakker, verband dus en beginnen wandelen, de knie zo weinig mogelijk plooiend. Af en toe liep ik een paar honderd meter, om dan weer te moeten stoppen... Op een gegeven moment heeft mijn vriend een auto tegengehouden, die me 2km verder heeft gebracht. De vriend heeft dan doorgelopen dus kon ik even rusten terwijl ik op hem wachtte. Iets later hebben we een Duitse fietser tegengehouden, die me ook 1km verder heeft gebracht op zijn bagagerek...

De laatste 3km heb ik uitgewandeld, ik kon geen meter meer lopen... Ben de finish overgemankt na 2u40; zwaar ontgoocheld, gefrustreerd... Het was dus écht niet hoe ik het mij had voorgesteld; zo goed voorbereid...

De boosdoener waren duidelijk de hellingen... Als ik nog eens meedoe moet ik daar dus echt op trainen; dit had ik nu niet gedaan. Ik moest van de sportkiné héél erg op mijn houding letten, maar dat lukte niet met de hellingen en kasseitjes, ik was toen ook gewoon niet genoeg opgewarmd.  Ik merk trouwens dat ik meer last heb in mijn benen bij een tempo < 9km/u; de beweging voelt stroever en niet natuurlijk, waardoor ik steevast stijve benen krijg. De laatste weken liep ik altijd een stuk sneller dan ik nu gedaan had...

Ik heb een week rust gehouden; wat mijn sportdokter me vorig jaar ook had aangeraden. Tegen dinsdag voelde ik al niets meer. Dan vandaag 5km heel soepel gelopen; met het plechtige voornemen meteen te stoppen als ik iets voelde; maar het ging perfect. Na 5km heb ik nog 1.5km gewandeld, zonder last.

We gaan dus op 't gemakje weer opbouwen. Een van de weken ga ik mij een goeie fiets kopen, ga ik ook af en toe beginnen zwemmen; en ik heb ook een fitnessabo vanaf volgende week; dus kan ik stilaan af en toe bergop trainingen op een loopband doen.

 

Voor de rest gaat het geweldig met mij; vanaf 23 juni woon ik in Leuven. Eerst een weekje bij één van mijn roomies in haar huidig appartement; een week waarin we elke week gaan schilderen in ons huurhuis. 28 juni verhuizen we dan met 3 naar ons nieuwe stekje!!!

Ik kijk er enorm naar uit, mijn leven ziet er helemaal anders uit dan een paar maanden geleden, maar ik vind het allemaal alleen maar positief, voel me rustiger, vrolijker, opgewekter, ... Een nieuw Jesske...

 

Zo, jullie zijn weer up to date :-)        

21:52 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

oesje sorry dat ik de vloek op jou heb overgedragen Jess! Je zag er nochtans super uit net na de start, 't leek effe voortreffelijk te gaan. Die hellingen zijn inderdaad zwaar voor de knieën. Heb destijds daar ook zwaar problemen mee gehad en zo na m'n eerste 10 miles in Antwerpen eens maanden met een knieblessure gezeten door die verdomde Waaslandtunnel. Gelukkig was je verstandig genoeg om uit te stappen, daarmee heb je waarschijnlijk een zware blessure vermeden.
Leuk dat jullie een stekje hebben gevonden, mooie vooruitzichten!!

Gepost door: Ruthje | 02-06-08

't is je vergeven meid, blij dat jij er vanaf bent ;-) hihi

Gepost door: Jess | 02-06-08

Hey meid!
Ben blij dat je weer als herboren bent! :-)
Ik wens je heel veel succes in je nieuwe stekje!
X

Gepost door: Lieke | 03-06-08

Je hebt nog heel wat kilometers afgelegd met een kapotte knie!!
Veel succes in je "nieuwe leven"!!

Gepost door: Homer | 03-06-08

Zorg voor je knietje zodat je gezwind door je "nieuwe" leventje kan gaan ,lopen ,springen, dansen en PLEZIER !! maken ! op naar je nieuwe start , veel succes !

Gepost door: Katrien | 03-06-08

Goed om te horen... dat de zon weer begint te schijnen. Die blessure zal je dan ook wel overleven. Keep up the positive thinking!!! Goe bezig :-)

Gepost door: Wim | 04-06-08

Mooi ! 't Zal wel zijn dat je vrolijk bent, je gaat wonen in ongeveer de mooiste, tofste stad van 't land ... ;-)
Veel plezier in in 't Le(u)ven Jess !

Wie weet, "lopen" we mekaar wel eens tegen het lijf. Succes met de knie en de rest

Gepost door: Jo | 05-06-08

Succes met je nieuwe wending in je leven!
Ik vind het wel jammer dat we na onze jogging in Lier geen contact meer hadden.

Gepost door: Geert | 06-06-08

De commentaren zijn gesloten.