31-03-08

Zaaaalige lente training

Vandaag was het echt een super zalige training!!! Ookal had ik maar 4u geslapen en was mijn hartslag al 130 toen ik mijn hartslagmeter nog maar aandeed! De bedoeling was 3*2000m aan 6:30min/km + 5min wandelen en daar zijn we mooi in geslaagd! Ervoor en erna nog 1km in- en uitlopen en het was gewoon perfect. Op de hartslag dus niet te veel letten, maar het was echt wel zalig. Fijne training, zonnetje op mijn snoet, en een goei loopmaatje, wat meer moet je hebben hé?

stats 080331

 

20:15 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

30-03-08

Al beetje minder Jesske

Jeeeeeej de eerste halve kilo is er af :-)

we zitten op schema!

decoration

10:54 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

29-03-08

[Wijvenweek]Ikke en kinderen

Nog wat tijd over en daarom nog een postje over het onderwerp van gisteren: "KINDEREN"!

Ik ben héél lang anti-kinderen geweest. Niet omdat ik niet graag kindjes zag, ik ben er altijd verzot op geweest. Ik was dan ook heel blij met mijn twee kleine halfbroertjes (nu 4,5 en 7).

Maar ik zag mezelf echt niet als iemand die ooit een goede moeder kon zijn. Vond mezelf geen stabiele persoonlijkheid en had bij mijn eigen moeder vooral héél goed gezien hoe het niet moest. De laatste jaren heb ik echter afgerekend met alles wat er vroeger gebeurd is, mijn moeder zie ik al een hele tijd niet meer. Dat heeft mij al een stuk rustiger gemaakt.

Rust in mijn hoofd ben ik vooral beginnen krijgen toen ik begon te lopen, en rond dat tijdstip is mijn biologische klok ook beginnen tikken. Eerst zachtjes maar daarna steeds harder. Ondertussen kijk ik halsreikend uit naar de dag dat ons huisje klaar zal zijn (we gaan bouwen) en we daar zullen intrekken en een lief boeleke in onze armen kunnen sluiten.

Maar één ding is zeker:

I gotta get me one of these!!!

babyjogger


17:00 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

[Wijvenweek]Wat mannen niet begrijpen

Het onderwerp kinderen van gisteren heb ik efkes overgeslagen, maar morgen is er de inhaaldag, dus dan zal ik nekeer uitwijden over mijn kinderwens (tik tak tik tak).

Maar eerst ... Wat mannen niet begrijpen... eigenlijk is het niet eens hun eigen schuld. Maar de schuld van een bende vrouwen die het hen moeilijk gemaakt hebben.

Want kijk... Als ik zeg: "nee". Dan bedoel ik ook "nee". Als ik "ja" bedoeld zou hebben, dan zou ik wel "ja" gezegd hebben ook.

Neem het volgende voorbeeld:

"schatje, moet ik helpen?"

"nee hoor" 

Simpel, toch? Nee dus. Blijkbaar niet. Blijkbaar werkt het bij veel vrouwen vice versa. Wanneer ze "nee" zeggen, dien je als ideale man te begrijpen"ja schatje eigenlijk wel, maar ik heb het zo graag als je het uit uweigen doet dus versta al-stu-blie-hieft dat ik eigenlijk ja bedoel en doe dan wat IK wil"

Dit resulteert dan in het volgende scenario

"schatje, moet ik helpen?"

"nee hoor"

(so far so good)

"ben je zeker?"

"ja hoor; hoeft niet"

"jamaar, als je wil, dan kom ik wel helpen hoor"

"nee schatje, het is echt niet nodig, ik doe het wel efkes alleen"

"jamaar het is voor mij geen moeite hoor; allez, ik begrijp het wel als ik moet komen helpen"

"schat, zwijg en laat mij doen. het is héél lief dat je wil helpen, maar ik doe het nu wel gewoon alleen!"

En de arme stakkerds worden zodanig gedrild dat dit er gewoon niet uit te krijgen is hé...

Lief zenne da wel, maar wat ze niet begrijpen is dat ik zo niet in elkaar steek.

Het leven kan toch simpel zijn? :-) 

14:03 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

28-03-08

Slowjogging

Vandaag ging ik dan "slowjoggen". Mario had 11km tegen een hartslag < 150bpm op het schema gezet. Ik dacht van de gelegenheid dat ik vroeg thuis was te profiteren om met het fietske naar 't park te gaan. Lopen < 150bpm is gelukt:

stats 0803281

in detail:

stats 0803282

 

Het is dus idd gelukt om onder de 150bpm te blijven maar mannekes. DIT WAS SAAAAAAI! Ik bedoel... 6.4km/u .... Ik wandel sneller hé!!!! Da's echt niet te doen :-( Uit respect voor Mario en de moeite die hij voor mijn schema wil doen; heb ik volgehouden, maar ik was het na anderhalve km al dik beu!!! 11km tegen zo'n slakkentempo is moordend, het is pokkesaai (1u en 43min!!!!!) en héél zwaar voor de kuiten.  Ik hoop dus dat Mario dit soort trainingen niet te vaak meer in mijn schema zet, want op de duur ga ik er nog tegenop zien om te gaan "lopen"; en dat kan toch zeker de bedoeling niet zijn!?

 

19:44 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-03-08

[Wijvenweek]Ikke en mijn huishouden

Over het thema van vandaag kan ik kort zijn. Ik haaaaaaat het huishouden. Echt. Zet mij ergens en binnen de kortste keren is het een rommeltje. Of zeg maar gerust rommel. Het probleem is dat ik zelf niet tegen rommel kan; waardoor ik dus niet anders kan dan de rommel ook weer opruimen. Bah. Ik ben gezegend met een nieuwe man, die elke dag hemden draagt voor het werk mààr deze ook zelf strijkt (en mijn kleren en passant ook even meestrijkt). Count your blessings....

Maar opruimen, de was doen, kuisen, ramen wassen, aaaaaargh! Het is een noodzakelijk kwaad, ik kan er niet onderuit. Ik wou soms wel eens dat ik zo'n pietje precies was, die altijd in een kraakhet huis leefde.

But then again, ik herinner me altijd nog een cartoon die mijn paps boven zijn (wanordelijke - ik heb het van iemand ;-)) bureau had gehangen met de tekst:

"een waar genie herkent men aan zijn chaos"

Gezellige rommel zeg maar :-)

21:00 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-03-08

[Wijvenweek]Ikke en mannen

Voor de wijvenweek is het thema van vandaag: "MANNEN"

De opzet is mij niet helemaal duidelijk; gaat het over :

lekkere mannen? (ik kan wel een aantal exemplaren bedenken!!!)

onbegrijpbare mannen? (ik vind de meesten mannen doorgaans qua ideeën veel logischer dan de meeste vrouwen!)

de eisen waar onze man aan moet voldoen? (alle ideale karaktertrekjes en eigenschappen waaraan mijn "ideale man" moest voldoen, worden bizar genoeg effectief verpersoonlijkt door mijn ventje)

Of is het de bedoeling dat we hier een keer goed komen klagen over wat onze man nu alweer heeft misdaan? Of over hoe goed mannen het toch wel hebben ten op zichte van ons, vrouwen?

Even spieken op de wijvenblogs leert dat iedereen zo zijn eigen idee heeft over mannen; wat weer maar eens aangeeft dat niet alle vrouwen hetzelfde denken. Het maakt mij nog meer duidelijk dat het verschil tussen mannen en vrouwen in het algemeen eigenlijk niet zo groot is.

De man die vanmiddag mee ging lopen op de piste,  vond onderstaande training in ieder geval minstens even plezant als ik:

Eerst een km inlopen en dan:

stats080326

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna opnieuw een km uitlopen.

Moet wel zeggen dat ik het héél moeilijk vond om constant op 30sec/100m (ofte 5min/km) te blijven lopen. Mijn hartslag ging ook héél snel de hoogte in.

grafiek080326

Het dalen van de hartslag tot onder de 115bpm tijdens de rust lukte mij ook niet. Lager dan 130bpm is hij nooit geraakt... Wat te doen? Gewoon stilstaan? Langere pauzes?

Binnen een paar weken (07/04) staat op het schema "2 x ( 5 x 600 m tegen 30sec/100m met 2 min rust )" Amaaaai dat wordt heavy :o

17:13 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

25-03-08

[Wijvenweek]Ikke en shoppen

Shoppen is zeker niet mijn favoriete bezigheid. Pakweg 99% van deze blog gaat over wat wél mijn favoriete bezigheid is. Maar shoppen; nee liever niet eigenlijk.

Als ik kleren nodig heb, heb ik op voorhand iets in gedachten en kijk ik ook enkel naar hetgene wat lijkt op wat ik in gedachten heb. Als ik het ergens vind (10 tegen 1 dat het in de Mexx is), neem ik het mee naar het pashokje, beleef daar doorgaans een kleine crisis (zie ook "ikke en mijn lijf"), en ga ofwel naar huis met helemaal niks, ofwel met het bewuste kledingstuk indien de crisis deze keer wonder boven wonder uitbleef.

Impulsaankopen resulteren steevast in een miskoop van jewelste die ik zo nu en dan eens uit mijn kleerkast-slash-rommelkot opvis en met een diepe zucht opnieuw ergens in een hoekje keil. "What was I thinking???" Niet dat de kledingstukken achteraf bekeken lelijk blijken te zijn ofzo; bij een ander zijn ze waarschijnlijk helemaal àf. Maar als ik ze draag lijkt het alsof ik een extra paar billen heb gekregen, of alsof ik een ongelukje heb gehad met mijn wasmachine.

Waar ik wel héél graag voor shop is voeding. Koken (gezond vooral) is mijn andere grote hobby naast lopen. De meest exotische dingen eerst. Je vindt me dus wel regelmatig terug in één of ander buitenlands winkeltje, of in de biowinkel, tussen de Japanse zeewieren en organische volkoren granen.

Ook in een kookwinkel kan ik uuuren doorbrengen, al die speciale apparaatjes en kook-gadgets doen mijn culinair hartje sneller slaan.

En natuurlijk kan ik ook niet in een sportwinkel komen zonder nieuw loopgerief. Saucony truitjes, Nike tights, X-socks, I looooove it!

Cadeautjes voor mijn vrienden en familie zoeken vind ik ook best leuk, moeilijk soms, maar leuk.

Maar voor de rest haaaaaaaat ik shoppen.

(blijkbaar ben ik toch niet zo'n grote shophater als ik dacht ;-))

18:29 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-03-08

[Wijvenweek]Ikke en mijn lijf

Mijn lijf en ik zijn doorgaans geen dikke vriendjes. Geen bondgenoten, geen partners in crime. Ik heb mijn lichaam vaak vervloekt.

Medisch gezien laat het mij al eens in de steek; te hoge hartslag, slechte gewrichten (schouder twee keer uit de kom), bekken is te hard gekanteld, zwakke knieën, moeilijke darmen, ...

Ook op esthetisch vlak ben ik niet altijd even blij. Toegegeven: ik ben niet wat men noemt "dik". Maar wat ik moet doen om dat niet te zijn, is niet echt in proportie. Laat mij eten wat de meeste vrouwen eten en ik weeg binnen het half jaar 75kg. Omdat ik dat echt niet wil laten gebeuren ben ik zo ongeveer 95% van de tijd op dieet. Niet super streng, maar laat ons zeggen dat ik zelden of nooit frieten, chips, koeken, snoep, .... eet.

Momenteel vertoont mijn lichaam typische tekenen dat het net winter geweest is (enfin; 't is nu meer winter dan de afgelopen drie maanden bijeen!). Droge huid, wit velleke en het nodige speklaagje; de zgn. comfortkilo's.

Maar desondanks is het wel dankzij mijn lijf, dat ik vandaag 9 héérlijke kilometers ben kunnen gaan lopen in de sneeuw, in de hagel, ploeterend door de modder, met van tijd zonnestraaltjes die door de takken van de bomen in den Hazewinkel heen schenen.

En dat was zooooo zalig dat ik vandaag alleen maar blij kan zijn met mijn lijf, want we hebben dat toch weer mooi gedaan, zo samen!

stats080324
 

(9km à 6:45min/km + tot aan auto wandelen)

16:28 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

[Wijvenweek]Op dieet

Tien kleine wijfjes die gingen op dieet
Eentje vond haar ronde billen eerder een zegen
Toen waren ze nog met negen

Negen kleine wijfjes die gingen op dieet
Eentje bleef liever lekker zacht
Toen waren ze nog met acht

Acht kleine wijfjes die gingen op dieet
Eentje ging van de honger veel te hard beven
Toen waren ze nog met zeven

Zeven kleine wijfjes die gingen op dieet
Eentje stopte met diëten en ging onder het mes
Toen waren ze nog met zes

Zes kleine wijfjes die gingen op dieet
Eentje voelde zich toch wel goed in haar lijf
Toen waren ze nog met vijf

Vijf kleine wijfjes die gingen op dieet
Eentje verloor niet alleen kilo’s maar ook alle plezier
Toen waren ze nog met vier

Vier kleine wijfjes die gingen op dieet
Eentje dacht: “ach, ’t is maar een calorie”
Toen waren ze nog met drie

Drie kleine wijfjes die gingen op dieet
Eentje gaf op een deed niet meer mee
Toen waren ze nog met twee

Twee kleine wijfjes die gingen op dieet
Eentje klaagde steen en been
Toen was er nog maar één

Één klein Jesske dat bleef maar op dieet
Ze weigerde alle junk food
Maar ach, wat voelde ze zich goed!!!

(Hoera hoera; ik heb gisteren een Paasbrunch overleefd! Een uitgehongerd Jesske op dieet voor een buffet met koffiekoeken, rozijnenbrood, cornflakes, patéekes, rijsttaart, appeltaart, chocomousse, tiramisu, ... zetten is op zijn minst misdadig te noemen, maar gelukkig lagen er ook groentjes en vis en heb ik me daarop gestort)

13:17 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Wijvenweek

decoration

 

Ik doe mee met de wijvenweek hehehe

08:56 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-03-08

Beetje minder Jesske

Met de zomer in aantocht en een paar winterkilootjes waar mijn lichaam precies maar geen afscheid van wil nemen gaan we er hier nog eens een lap opgeven en die weegschaal een lesje leren.  
Ik ben zeker niet te dik; maar zou toch graag een beetje scherper staan!

Het blijft hier natuurlijk een loopblog, dus het gaat hier niet opeens volstaan met dagelijkse menuutjes en gewichtgrafiekjes ofzo. Maar af en toe zal er hier dus wel eens victorie gekraaid worden als er weer eens een halve kilo foetsie is.

Wekelijkse weegdag wordt zondag; er moet 3.5kg af. 1.5kg tegen de 10miles (dus binnen 4 weken) en de volgende 2kg tegen de 20km van Bxl.

Here we go!

 decoration

 

 

 

Nog fotootjes van gisteren:

fotolier1

toen scheen de zon nog. We staan links achteraan

 

fotolier7

Dixit Geert: "kijk kijk da's voor den televisie!!!"

 

fotolier4

vlak voor de finish. WARM dat ik het had!

07:49 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

22-03-08

10km persoonlijk record :-)

Jaaaa Jesske heeft vandaag een PR gelopen hihi. Natuurlijk; niet moeilijk als het de eerste keer is als je een 10km wedstrijd loopt ;-) maar toch, het ging echt zoooo goed!

Getuige onderstaande getalletjes:

stats080322

 

 

 

 

Ronde 6 was een beetje traag (9.1km/u) toen liepen we efkes samen met een dame; maar we hebben dan toch beslist van sneller te gaan lopen want voelden dat het te traag ging. Maar nadien hebben we het dan alleen maar goed gemaakt!

De laatste km hebben Geert en ik er een goei lap op gegeven, 11.5km/u :-) het feit dat het de laatste km opeens begon te gieten heeft daar wel bij geholpen :-) Het eindigde op de piste en toen hebben we extra goed doorgegeven (15.8km/u!).

grafiek080322

't Was echt leuk. Geert is goei babbelgezelschap :-) En de hartslag deed het volgens mij uitstekend. Ik denk dus dat de 10miles aan een snelheid van 9.5km/u gelopen gaan kunnen worden!

Merci hé Geert! Voor herhaling vatbaar!

Nog even de luchtfoto van ons toerke:

lier

 

16:24 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

21-03-08

Nieuw schema!

Ook Jesske gaat vanaf nu trainen met een schema van onze coach Mario. Merci hé coach!!!

Ik ga het allemaal nog wat gewoon moeten worden; want hij stelde eerst voor mijn lange duurloop een hartslag voor tussen de 140 en 145bpm. Ik vreesde een beetje dat het wat problematisch ging worden, gezien ik met een zielige 8km/u al een hartslag van 159 heb. Als ik wandel zit ik al boven de 130bpm. Maar toen zei hij van toch zeker te proberen om het onder de 150 te houden. Het lijkt me ook nog moeilijk, maar we gaan dat zeker en vast een kans geven!  Als je dus binnenkort aan het rondkuieren bent in Mechelen of Leuven en je kuiert iemand voorbij die aan het "slowjoggen" is. That's me :-)

De eerste training die op mijn programma stond was een wisselloopje van 8km: 500m tegen 7min/km en 500m tegen 6:15min/km. Daar was het tweede aspect waar ik aan moest gaan wennen: lopen tegen een tempo in min/km ipv tegen een snelheid in km/u. Heb mijn Garmin dan ook ingesteld op het tempo; maar het was een rare kronkel in mijn hersenen om sneller te lopen als het getal omhoog ging en trager te gaan lopen als het getal te klein was :-)

Het feit dat 's morgens vroeg was zal mss ook wel effect gehad hebben ;-) In ieder geval: dit was het resultaat:

stats080320

Ben er eigenlijk wel heel blij mee, maar het tempo aanhouden was toch nog niet zo makkelijk :-)

Morgen ga ik dan met Geert de 10km in Lier lopen; en Mario zegt: laat maar eens zien wat je kan! Dus dat gaan we doen hé :-)

 

 

13:51 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

18-03-08

Intervaltraining at sunrise

Vandaag geen tijd om 's middags of 's avonds te gaan lopen, dus wat blijft er over? 's morgens!!! gelukkig is het al redelijk licht rond 6u :-)

4*1000m:

 • 10.3km/u à 178bpm
 • 10.3km/u à 176bpm
 • 10.1km/u à 177bpm
 • 10.2km/u à 177bpm

Mooi zenne, zonsopgang van op de dijk naast de Dijle. Veel konijntjes gezien :-)

12:30 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

15-03-08

Anderhalf uur!

Zonet anderhalf uur zaaalig gelopen! Het eerste kwartier liep het nog wat stroef; maar dat heb ik eigenlijk meestal. Daarna begon ik te zweven!

Het resultaat van mijn vorig postje was dat iedereen een beetje zijn eigen aanpak heeft maar de conclusie van de meesten was toch wel dat het vooral goed moet voelen.

Vandaag probeerde ik dus eens een gecombineerde aanpak. De helft op  basis van een beoogde hartslag, de helft op basis van een beoogde snelheid. De bedoeling was 15min D1, 30min D2, 30min 9km/h, 15min 8km/u (en dan nog even uitwandelen)

Dit was het resultaat:

stats080315

Het half uurtje aan ongeveer 9km/u voelde nog wel aangenaam aan ondanks een gemiddelde hartslag van 175. Ik geloof wel dat ik het ga kunnen trekken om dit tempo een uur vol te houden tijdens de 10km door Lier volgende week. Of ik veel ga kunnen babbelen met Geert tijdens dat uurtje zal een ander paar mouwen zijn :-)

Geert, kan je me opnieuw een mailtje sturen om af te spreken voor volgende week? Mijn antwoord op jouw mail kwam terug omdat het adres niet klopte.

LOL @ Wim ... bruine of blonde Leffe? Géén idee :-)

13:08 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

13-03-08

Meningsverschillen

Toch wel meningsverschillen in de reacties op vorig berichtje... Wel of niet rekening houden met de hartslag. En wat met de zones...? zijn de zones die uit de beweegmobiel waren gekomen goed? Het belangrijkste lijkt me dat ik me er goed bij voel. In D1 is het héél aangenaam lopen, D2 voelt ook nog goed; maar toch een stuk intenser, D3 kan ik niet langer dan een kwartier aan een stuk volhouden. Dus naar mijn gevoel zitten die zones echt wel goed... Wie zal het zeggen?

Intussen geniet ik gewoon van elke keer dat ik mijn benen kan gaan strekken!

Dinsdag: Fartlek 1u waarin 3 keer 2min versneld. Gemiddeld 8.5km/u à 169bpm

Vandaag: gewoon 40min loslopen in D2. Gemiddeld 8.3km/u à 164bpm.

Zaterdag nog eens een lange duurloop van 1,5u.

17:01 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

09-03-08

Sundaymorning + loopmaatje gezocht

Zo hoort een zondagmorgen te zijn! Uitgeslapen tot 8u30. Daarna het fietske op naar het park. Gelopen naast de Leuvense vaart; in Battel de brug overgestoken en terug en in het park ook nog een toer. 45min in D1 (7.5km/u - 157bpm) + 40min D2 (8.3km/u - 169bpm) + 5min uitwandelen. Dan terug naar huis fietsen en uitgebreid brunchen.

Alles bij elkaar goed voor 19.6km en net geen 900kcal (welke ik al voor een stuk terug heb opgesoupeerd tijdens de brunch ;-))

Mijn snelheid lag echt wel laag vandaag bij de beoogde doelhartslag. Ofwel gaat 's middags lopen mij echt wel veel beter af, ofwel was het toeval. Hoe dan ook; het was zalig. Beetje miezerregen op mijn gezicht, en niet te warm. Ideaal!

Ik wil nog een oproep lanceren: wie loopt ongeveer 9km/u en wil 22 maart meedoen aan een loopwedstrijdje in Lier van 10km? (zie http://www.aclyra.com/activiteitenkalender.php)

 

12:17 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

07-03-08

Rotdag

Ik had een verschrikkelijke rotdag (2 maal slecht nieuws) maar het lopen vanmiddag deed wel deugd.

Jammer genoeg kwam het tweede slechte nieuws pas na het lopen en had ik daarna eigenlijk alweer opnieuw behoefte om een eindje te gaan lopen. 

Maar het uur dat op het schema stond, was al 1u15min geworden uit pure frustratie, dus heb ik het maar zo gelaten, kwestie van mijn knietjes niet te zwaar te belasten.....

Ik liep vandaag dus 1u15min aan 7.9km/u met een gemiddelde hartslag van 159 (veel te veel koffie in de voormiddag).

De intervalletjes van woensdag waren erg pittig:

 • 1km - 10.1km/u - 176bpm
 • 1km - 10.2km/u - 171bpm
 • 1km - 10.3km/u - 175bpm
 • 1km - 10.3km/u - 176bpm
 • 2km - 10.6km/u - 185bpm

De laatste was heel stevig, maar voelde goed aan!

Alles bij elkaar goed voor 1u3min - 9km/u - 170bpm

Zondag staat er een hele rustige duurloop van 90min op het programma. Maar nu -> ontspanning... Ben echt opgejaagd......

EDIT: maak er maar drie keer slecht nieuws van: de inschrijvingen via het werk voor de 20km van Bxl waren nog niet definitief. De kans bestaat dat ze er niet in gaan slagen alsnog aan rugnummers te geraken... GRRRRRR

17:31 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-03-08

De 9km/u is in zicht

Ja ja, nog efkes en ik loop 9km/u in D2; nu ben ik er zeker van.

Gisteren liep ik namelijk 55min aan 8.9km/u met een hartslag van 168bpm. YIHAAAA!!

Morgen 4*1000m en 1*2000m intervallen van zo'n 10km/u!

We gaan al met 4 lopen :-D

19:45 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-03-08

Ingeschreven!

Ik ben ingeschreven voor de 10 miles!

Via het werk kunnen we gratis deelnemen.

En voor de 20km van Bxl heb ik me ook maar meteen opgegeven :-)

Olé! ;-)

16:43 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-03-08

Merci!!!

Merci voor alle supertoffe reacties op het vorige berichtje! Echt een opsteker!

Wat mijn doel is: vooral lopen en blijven lopen idd. Liefst van al een beetje een deftige snelheid; zo rond de 10km/u. Maar dat komt wel, daar vertrouw ik op. Als ik zie dat ik toch week na week sneller loop bij dezelfde hartslag, geloof ik wel dat ik binnen een aantal maanden die 10km/u kan halen!

En wat het ochtendloopje betreft, Katrien, nog een paar maanden en het is weer licht om 5u30 JOEPIE :-)

Thanks!Cool

20:01 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Born to run

Weekoverzichtje:

 • Maandag: 50min D1: 7.5km/u à 156bpm + 15min D2: 8.5km/u à 167bpm
 • Woensdag: 6*800m intervalletjes:
  • 10.8km/u à 174bpm
  • 10.4km/u à 171bpm
  • 10.2km/u à 171bpm
  • 10.6km/u à 175bpm
  • 10.0km/u à 172bpm
  • 9.8km/u à 176bpm
   • --> Het verschil met vorige week is alweer merkbaar; toen zat ik tegen de 180bpm aan bij gelijkaardige snelheid
 • Vrijdag: 45min D1: 8km/u à 158bpm + 25min D2: 8.9km/u à 169bpm
  •  
   • --> Deze is echt weer een groot verschil. Nog even en ik loop 9km/u in D2 :-)

Ik kreeg onlangs nog een reactie (van roadrunner) dat ik toch nog altijd traag loop; hoewel ik al zo lang bezig ben. Ik vind zelf dat ik toch vordering maak. Wat vinden jullie?

10:36 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |