29-03-08

[Wijvenweek]Ikke en kinderen

Nog wat tijd over en daarom nog een postje over het onderwerp van gisteren: "KINDEREN"!

Ik ben héél lang anti-kinderen geweest. Niet omdat ik niet graag kindjes zag, ik ben er altijd verzot op geweest. Ik was dan ook heel blij met mijn twee kleine halfbroertjes (nu 4,5 en 7).

Maar ik zag mezelf echt niet als iemand die ooit een goede moeder kon zijn. Vond mezelf geen stabiele persoonlijkheid en had bij mijn eigen moeder vooral héél goed gezien hoe het niet moest. De laatste jaren heb ik echter afgerekend met alles wat er vroeger gebeurd is, mijn moeder zie ik al een hele tijd niet meer. Dat heeft mij al een stuk rustiger gemaakt.

Rust in mijn hoofd ben ik vooral beginnen krijgen toen ik begon te lopen, en rond dat tijdstip is mijn biologische klok ook beginnen tikken. Eerst zachtjes maar daarna steeds harder. Ondertussen kijk ik halsreikend uit naar de dag dat ons huisje klaar zal zijn (we gaan bouwen) en we daar zullen intrekken en een lief boeleke in onze armen kunnen sluiten.

Maar één ding is zeker:

I gotta get me one of these!!!

babyjogger


17:00 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Succes Wij wensen je alvast heel veel succes en hopen dat jullie kinderwens mag uitkomen.
Wij kennen dat hier wel, het verhaaltje van die biologische klok....en plots waren wij 10 jaar gehuwd en de kinderkamer was nog steeds leeg. We zijn nu in blijde verwachting van een kindje uit Ethiopië.....Wie weet wordt hij/zij wel een van onze nieuwe atletiekkampioenen.
Onze adoptieblog: http://adoptie.skynetblogs.be
Groetjes!! See You in Antwerp!!??

Gepost door: Geert | 29-03-08

Wat achter je ligt, ligt, goed beschouwd, gewoon achter je. Punt. Op een bepaald ogenblik moet je niet meer achterom kijken, want dat levert je niets op. Anderszijds toch op je hoede zijn, want de minder goede kanten van onze "creators" zitten ook voor een klein stukje in ons. Maar zoals je schrijft, lopen is leven, gezond leven !
En kinderen, tja, als je er nog geen hebt, verlang je ernaar, en als je ze hebt ( in mijn geval 4 stuks ), verlang je ernaar ze af en toe eens uit het huis te hebben.

Gepost door: marc devloo | 29-03-08

klopt Marc, daarom dat ik ook zo'n schrik had. ik wilde echt niet worden wie zij was (is). maar ben op de goeie weg om helemaal het tegenovergestelde te worden :-D

Gepost door: Jess | 29-03-08

Alles op zijn tijd Als je er nog niet volledig rijp voor bent , wacht nog effe ...Ik zelf heb geen eigen (biologische) kinderen maar 1tje geadopteerd(Roemenie) en 2stiefkinderen die ook niet meer naar hun ma gaan ,en ik heb lang niet begrepen waarom niet , nu wel (al een tijdje) en ze zijn ook heel rustiger geworden ...dus ik herken de situatie een beetje ;-)

Gepost door: Katrien | 30-03-08

het is soms een beetje vreemd dat ge bergen moet verzetten om een kind te adopteren, maar om zelf zwanger te worden en een kind op te wereld te zetten ... dat kan iedereen ... natuurlijk een grondrecht van iedereen mar soms ook bron van veel ellende ... in elk geval ... Jess ... ik denk dat ge een geweldige (snelle) moeder gaat zijn ...

Gepost door: wim | 30-03-08

herkenbaar Allemaal heel ontzettend herkenbaar. Soms vind ik het spijtig dat daarover zo moeilijk gepraat wordt. Het lijkt soms alsof er maar twee kampen bestaan : voor of tegen. Soms worden de 'anti's' als egoïstisch gezien en de (sterke) pro's als mensen die enkel voor en door hun kinderen leven. Ik vind het bovenal knap dat je er echt over nadenkt (of gedacht hebt), want soms lijken kinderen op dezelfde manier er bij te komen als de aanschaf van een auto of een huis. Anderzijds word je als ouder door de media zo 'beladen' met de boodschappen van 'doe het zus', 'doe het zo' en 'vooral niet zo' dat je bijna niet meer zou durven om aan een kind te beginnen !
Ik denk dat jij hart en verstand samenvoegt en dat dat de beste start is voor een nieuw leven. En ook later zal je merken dat het alleen je hart en jouw verstand het beste kunnen beslissen voor wat telt.

Wat het wieleding betreft (sorry voor het woord) : ik heb er héél slechte ervaringen mee. Tenminste in wedstrijden. Mijn enkels zijn twee keer onder zo'n ding geraakt tijdens Dwars door Mechelen en ik kan je verzekeren dat het om te janken is. Op wedstrijden is het voor de 'voorliggers' echt gevaarlijk. Op bepaalde plaatsen wordt het altijd drummen (zeker in zo'n massawedstrijden) en dan is het echt bijna onmogelijk om geen mensen te kwetsen.
Dus tijdens de trainingen : prima , maar tijdens de wedstrijden liever niet.

Veel succes !

Gepost door: kaat | 30-03-08

Hey Jessie!
jaja, ook ik kom hier af en toe nog wat lezen om te kijken hoe het jou (en je ventje) vergaat...
Intussen ebn ik getrouwd (je wist wel al van die plannen) maar hebben we sinds 9 maanden ook een lief ventje erbij! Ik kan je verzekeren dat het je leven omgooit, maar ik zou nooit meer anders willen! Wat die biologische klok betreft..die begon bij mij ook ineens van de ene dag op de andere sneller te tikken.
Ik wens jullie heel veel succes!
Liefs,
Lieke & Tibe
Neem gerust een kijkje op zn website :-)

Gepost door: Lieke | 31-03-08

De commentaren zijn gesloten.