26-03-08

[Wijvenweek]Ikke en mannen

Voor de wijvenweek is het thema van vandaag: "MANNEN"

De opzet is mij niet helemaal duidelijk; gaat het over :

lekkere mannen? (ik kan wel een aantal exemplaren bedenken!!!)

onbegrijpbare mannen? (ik vind de meesten mannen doorgaans qua ideeën veel logischer dan de meeste vrouwen!)

de eisen waar onze man aan moet voldoen? (alle ideale karaktertrekjes en eigenschappen waaraan mijn "ideale man" moest voldoen, worden bizar genoeg effectief verpersoonlijkt door mijn ventje)

Of is het de bedoeling dat we hier een keer goed komen klagen over wat onze man nu alweer heeft misdaan? Of over hoe goed mannen het toch wel hebben ten op zichte van ons, vrouwen?

Even spieken op de wijvenblogs leert dat iedereen zo zijn eigen idee heeft over mannen; wat weer maar eens aangeeft dat niet alle vrouwen hetzelfde denken. Het maakt mij nog meer duidelijk dat het verschil tussen mannen en vrouwen in het algemeen eigenlijk niet zo groot is.

De man die vanmiddag mee ging lopen op de piste,  vond onderstaande training in ieder geval minstens even plezant als ik:

Eerst een km inlopen en dan:

stats080326

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna opnieuw een km uitlopen.

Moet wel zeggen dat ik het héél moeilijk vond om constant op 30sec/100m (ofte 5min/km) te blijven lopen. Mijn hartslag ging ook héél snel de hoogte in.

grafiek080326

Het dalen van de hartslag tot onder de 115bpm tijdens de rust lukte mij ook niet. Lager dan 130bpm is hij nooit geraakt... Wat te doen? Gewoon stilstaan? Langere pauzes?

Binnen een paar weken (07/04) staat op het schema "2 x ( 5 x 600 m tegen 30sec/100m met 2 min rust )" Amaaaai dat wordt heavy :o

17:13 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

boekje garmin om op een bepaalde snelheid te lopen is het makkelijker om een scherm in te stellen waar je gemiddelde snelheid op staat , zo loop ik ook mijn versnellingen .

Gepost door: roadrunnerke | 26-03-08

Amaai 07/04: inderdaad dat straffe kost.
Leuke programma's nodig kijk dan eens hier: http://www.sport.be/alprostarttosport/

Groetjes!

Gepost door: Geert | 26-03-08

Garmin voor dummies. Jess,

Kan je mij eens stap voor stap uitleggen hoe je zoiets insteld in je garmin, om elke 400 m te vlammen + nadien de recuperatie tijd. Ik zou "t verdorie niet weten....
Thanks

Gepost door: Geert | 26-03-08

roadrunnerke; heb ik zo gedaan maar met moeilijk bedoelde ik eigenlijk : moeilijk om het vol te houden :-) omdat het best zwaar was.

geert; heb je de nederlandstalige handleiding van het trainingcenter doorgemaild; dat zal je beter kunnen helpen dan ik! :-)

Gepost door: Jess | 26-03-08

effe stilstaan bij thema-titel eigenlijk toch een beetje zelf-denigrerend om over jullie zelf te praten als wijven. waarom niet vrouwen-week ? volgens van dale : alg. minachtende term voor vrouw Tja,...

Gepost door: marc devloo | 26-03-08

hihi och da maakt toch allemaal ni uit :-) 't is de alliteratie die 't em doet :-)

Gepost door: Jess | 26-03-08

intervals Mario moet zijn zeg maar doen (he's the coach), maar ik zou zowiezo tussen de intervals rustig wandelen (dat doe je misschien wel al) en gezien je HS bij de laatste intervals niet meer voldoende zakt, zou ik de rustpauzes iets verlengen.

Gepost door: Wim | 27-03-08

Prima training Dag Jessy
Je hebt een prima training achter de rug . Mooie snelheid ! Maar je rust pauze , die heb ik op 2 min gezet op je schema . Dus heb jij het perfect uitgevoert. Maar als je hartslag niet voldoende zakt op die tijd neem je wat extra tijd met een max. van 1 min extra. En blijf desnoods stilstaan . Maar 120 zou je toch moeten halen . Maar verdere vragen beantwoord ik wel via mail . Je bent bezig als één van de beste . En ik beoordeel niet alleen op de snelheid die je bereikt , maar op de uitvoering en het doorzetten , stiptheid .... Die mensen maken vorderingen , en is het voor mij en plezier om een schema voor te maken .

Gepost door: mario | 27-03-08

De commentaren zijn gesloten.