25-03-08

[Wijvenweek]Ikke en shoppen

Shoppen is zeker niet mijn favoriete bezigheid. Pakweg 99% van deze blog gaat over wat wél mijn favoriete bezigheid is. Maar shoppen; nee liever niet eigenlijk.

Als ik kleren nodig heb, heb ik op voorhand iets in gedachten en kijk ik ook enkel naar hetgene wat lijkt op wat ik in gedachten heb. Als ik het ergens vind (10 tegen 1 dat het in de Mexx is), neem ik het mee naar het pashokje, beleef daar doorgaans een kleine crisis (zie ook "ikke en mijn lijf"), en ga ofwel naar huis met helemaal niks, ofwel met het bewuste kledingstuk indien de crisis deze keer wonder boven wonder uitbleef.

Impulsaankopen resulteren steevast in een miskoop van jewelste die ik zo nu en dan eens uit mijn kleerkast-slash-rommelkot opvis en met een diepe zucht opnieuw ergens in een hoekje keil. "What was I thinking???" Niet dat de kledingstukken achteraf bekeken lelijk blijken te zijn ofzo; bij een ander zijn ze waarschijnlijk helemaal àf. Maar als ik ze draag lijkt het alsof ik een extra paar billen heb gekregen, of alsof ik een ongelukje heb gehad met mijn wasmachine.

Waar ik wel héél graag voor shop is voeding. Koken (gezond vooral) is mijn andere grote hobby naast lopen. De meest exotische dingen eerst. Je vindt me dus wel regelmatig terug in één of ander buitenlands winkeltje, of in de biowinkel, tussen de Japanse zeewieren en organische volkoren granen.

Ook in een kookwinkel kan ik uuuren doorbrengen, al die speciale apparaatjes en kook-gadgets doen mijn culinair hartje sneller slaan.

En natuurlijk kan ik ook niet in een sportwinkel komen zonder nieuw loopgerief. Saucony truitjes, Nike tights, X-socks, I looooove it!

Cadeautjes voor mijn vrienden en familie zoeken vind ik ook best leuk, moeilijk soms, maar leuk.

Maar voor de rest haaaaaaaat ik shoppen.

(blijkbaar ben ik toch niet zo'n grote shophater als ik dacht ;-))

18:29 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

wanneer kook je eens voor de webloglopers ???

Gepost door: marc devloo | 25-03-08

Oei En ik die dacht dat alle vrouwen shopping-gek waren. Geef ze je bankkaart mee, en ze blijven uren weg en komen toch met een ganse garderobe terug.
Maar goed als je iets lekkers meebrengt om te eten, let wel op de calorietjes hé.
Die sportmerken, daar ga ik mee akkoord, naar diene winkel krijg je me zeker mee...

Gepost door: Geert | 25-03-08

Cadeautje? Als ik tot jou vriendenkring zou behoren, welk cadeautje zou je me dan kopen?

Gepost door: Geert | 26-03-08

De commentaren zijn gesloten.