24-03-08

[Wijvenweek]Ikke en mijn lijf

Mijn lijf en ik zijn doorgaans geen dikke vriendjes. Geen bondgenoten, geen partners in crime. Ik heb mijn lichaam vaak vervloekt.

Medisch gezien laat het mij al eens in de steek; te hoge hartslag, slechte gewrichten (schouder twee keer uit de kom), bekken is te hard gekanteld, zwakke knieën, moeilijke darmen, ...

Ook op esthetisch vlak ben ik niet altijd even blij. Toegegeven: ik ben niet wat men noemt "dik". Maar wat ik moet doen om dat niet te zijn, is niet echt in proportie. Laat mij eten wat de meeste vrouwen eten en ik weeg binnen het half jaar 75kg. Omdat ik dat echt niet wil laten gebeuren ben ik zo ongeveer 95% van de tijd op dieet. Niet super streng, maar laat ons zeggen dat ik zelden of nooit frieten, chips, koeken, snoep, .... eet.

Momenteel vertoont mijn lichaam typische tekenen dat het net winter geweest is (enfin; 't is nu meer winter dan de afgelopen drie maanden bijeen!). Droge huid, wit velleke en het nodige speklaagje; de zgn. comfortkilo's.

Maar desondanks is het wel dankzij mijn lijf, dat ik vandaag 9 héérlijke kilometers ben kunnen gaan lopen in de sneeuw, in de hagel, ploeterend door de modder, met van tijd zonnestraaltjes die door de takken van de bomen in den Hazewinkel heen schenen.

En dat was zooooo zalig dat ik vandaag alleen maar blij kan zijn met mijn lijf, want we hebben dat toch weer mooi gedaan, zo samen!

stats080324
 

(9km à 6:45min/km + tot aan auto wandelen)

16:28 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Knap alweer! Je hebt dat weer knap gedaan, je training van vandaag. Zaterdag zat misschien nog wat in de beentjes anders had jij zeker de 9 Km/u met gemak gehaald.
Ik zal maar serieus beginnen trainen, anders kan ik jou binnenkort gewoonweg niet meer volgen.
Leuk verhaaltje over je lijf trouwens, toen je zaterdag je trainingsvestje uittrok...waw geweldig en plots kreeg ik het dan wel kou in jou plaats.
See you

Gepost door: Geert | 24-03-08

Wijven & lijven Ik denk eerlijk gezegd dat er maar weinig vrouwen écht content zijn met hun lijf. Maar jouw laatste zin omschrijft best wat ik wil zeggen: zolang je maar kan doen wat je graag doet, wat doen dan die bleke huid, scheve neus, knikkende kniën en god weet wat nog allemaal ertoe? Knap gelopen! En als ik trouwens die foto's hier op je blog bekijk weet ik niet echt waarover je het hebt :-)

Gepost door: Julie | 24-03-08

De commentaren zijn gesloten.