21-03-08

Nieuw schema!

Ook Jesske gaat vanaf nu trainen met een schema van onze coach Mario. Merci hé coach!!!

Ik ga het allemaal nog wat gewoon moeten worden; want hij stelde eerst voor mijn lange duurloop een hartslag voor tussen de 140 en 145bpm. Ik vreesde een beetje dat het wat problematisch ging worden, gezien ik met een zielige 8km/u al een hartslag van 159 heb. Als ik wandel zit ik al boven de 130bpm. Maar toen zei hij van toch zeker te proberen om het onder de 150 te houden. Het lijkt me ook nog moeilijk, maar we gaan dat zeker en vast een kans geven!  Als je dus binnenkort aan het rondkuieren bent in Mechelen of Leuven en je kuiert iemand voorbij die aan het "slowjoggen" is. That's me :-)

De eerste training die op mijn programma stond was een wisselloopje van 8km: 500m tegen 7min/km en 500m tegen 6:15min/km. Daar was het tweede aspect waar ik aan moest gaan wennen: lopen tegen een tempo in min/km ipv tegen een snelheid in km/u. Heb mijn Garmin dan ook ingesteld op het tempo; maar het was een rare kronkel in mijn hersenen om sneller te lopen als het getal omhoog ging en trager te gaan lopen als het getal te klein was :-)

Het feit dat 's morgens vroeg was zal mss ook wel effect gehad hebben ;-) In ieder geval: dit was het resultaat:

stats080320

Ben er eigenlijk wel heel blij mee, maar het tempo aanhouden was toch nog niet zo makkelijk :-)

Morgen ga ik dan met Geert de 10km in Lier lopen; en Mario zegt: laat maar eens zien wat je kan! Dus dat gaan we doen hé :-)

 

 

13:51 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Bij mij is die hartslag ook niet in te tomen... Door Mario's schema is er toch al een verbetering...

Gepost door: Homer | 21-03-08

Prima training , voor je éérste keer . Het is wennen in het begin , maar je zal snel de vorderingen wel merken . Doe zo verder . je coach mario ! En geef er morgen maar een lap op , maar loop wel verstandig , dus vertrek niet te snel zodat je het laatste stuk trager moet lopen , maar probeer het laatste stuk ( 1 km ) een stuk sneller te gaan . Dit is wel iets hel, moeilijk dat ik vraag , maar probeer het gewoon . Bedankt voor je vertrouwen !!

Gepost door: coach | 21-03-08

hartslag! Ik heb van nature ook al zo'n hoge hartslag. We kunnen dat morgen eens vergelijken hé. Ik kijk er alvast naar uit, hopelijk zijn de weergoden ons wel een beetje goed gezind.
See You!!

Gepost door: Geert | 21-03-08

Geft'er moar een goe lap oep !!

Gepost door: marc devloo | 21-03-08

succes! véél succes met je nieuwe schema en met de 10 km morgen in Lier!! Hopelijk staat de wind er niet te strak, zeker traag starten daar want vanaf km 3 tot en met 7 is het een lang stuk langs de Nete en als je daar wind tegen hebt, is dat effe stevig doorbijten!

Gepost door: Ruthje | 21-03-08

Alles wat je zegt begrijp ik helemaal.
min/km was voor mij ook enorm wennen... maar je bent dat snel gewoon. Lopen op hartslag en snelheid leer je ook heel snel en je gaat merken dat je snel voreringen maakt met het schema van Mario!
Slowjoggen... haha een nieuwe term :-) Ga ik onthouden!

Veel succes en plezier morgen!
Groetjes

Gepost door: Tinne | 21-03-08

Oh jee... trainen op een schema van coach Mario.... wanneer loop je de Marathon ? ? Ha ha ha .

Heel veel succes in Lier !!

Gepost door: Bjorn Paree | 21-03-08

De commentaren zijn gesloten.