01-01-08

Terug van weggeweest

Ja ja, terug van weggeweest!

Geen idee of ik de tijd ga vinden om het hier deftig te onderhouden, maar ik ga weer een poging wagen! I missed you guys ;-)

De laatste maanden heb ik zwaar gesukkeld met mijn knieën. In september een eerste maal last gekregen van mijn linkerknie; twee weken out geweest; terug gelopen, terug kei veel pijn, nog een week out geweest. Volgens de huisdokter gewoon een ontsteking, luisteren naar mijn lichaam was de boodschap. Héél erg op 't gemak terug opgebouwd, en ongeveer een maand lang terug goed kunnen lopen. Dan ineens, knal dezelfde pijn aan mijn rechterknie!? Zelfde techniek toegepast, maar deze keer bleef ik last hebben.

Naar de sportarts van het UZA gegaan, uitgebreid onderzoek toonde aan dat door een foute houding + natuurlijke bouw mijn knieschijf op een foute manier naar boven beweegt, ze trekt schuin weg en is lichtjes gekanteld. Daardoor komt er een wrijving op een plaats waar het niet hoort en ontsteekt het kraakbeen van de knieschijf. De arts zei dat ik er (ook zonder sport) op termijn hoe dan ook last van zou gekregen hebben, maar door het lopen had ik er nu versneld last van. Alleen zou het waarschijnlijk op dat moment al te laat zijn, omdat er dan al echte slijtage zou ontstaan zijn.

Het goede nieuws: door aangepaste kiné en alert te zijn op mijn houding, kan ik de spieren rondom mijn knieschijf zodanig trainen dat de beweging wél klopt en kan ik verdere slijtage voorkomen!

De afgelopen weken heb ik dus kiné gevolgd in sportkot in Leuven. Heb mijn reeks oefeningen die ik thuis mag uitvoeren en mag ook weer rustigaan beginnen opbouwen met lopen. Vanaf morgen begin ik dus op 't gemakje terug te lopen, ik heb het zooo hard gemist!!!

De eerste weken zal het nog beperkt zijn, beginnen met stukjes van 5min lopen met 2min wandelen ertussen. Hopelijk ben ik gauw weer helemaal back in business!!!

Zal gauw ook eens komen bijlezen bij jullie. Maar voor al wie dit leest alvast een gelukkig nieuwjaar!!!

21:49 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

welcome back de beste wensen ook voor u en een blessurevrij loopjaar toegewenst .

Gepost door: roadrunnerke | 02-01-08

welcome Welcome back. Hopelijk kan je nu blessurevrij van 't lopen genieten in 2008!

Gepost door: Julie | 02-01-08

welkom terug! Blijkbaar beetje op de sukkel geweest, maar hopelijk helpt de kiné en kan je weer volop genieten van 't lopen in 2008!

Gepost door: Ruthje | 02-01-08

welcome back Hopelijk blijf je nu wel blessurevrij met die aangepaste kinéoefeningen.

Gepost door: Marc | 02-01-08

De commentaren zijn gesloten.