26-06-07

Intensieve duurloop in D2 - nieuwe zone

Vandaag dus de eerste keer gelopen volgens mijn nieuwe zones. Ik moest 30minuten lopen in D2. Normaal kwam dit overeen met 9km/u of 174-183bpm hartslag. Die snelheid moet ik nu even vergeten en gewoon trainen in de nieuwe zone; nl. 161 - 169. Moet zeggen dat het wel aangenaam voelde; laat nu net de hartslag zijn waar ik de laatste weken meestal aan trainde :-) Mijn snelheid was nu gemiddeld 8.3km/u. Maar zoals jullie zeggen in de commentaren; die zal wel hoger worden naarmate ik vorder.

Wat de beweegmobiel (of is het de FATmobiel?) betreft; misschien is het vetpercentage idd niet zo betrouwbaar. Het werd gemeten met zo'n Tanita weegschaal. De hartslagzones betrouw ik wel iets meer en dat ga ik nu wel een tijd volgen. De kerel die ons begeleidde heeft zelf altijd atletiek gedaan en begeleidde nu een aantal mensen naar de 10 en 20km. Dus ik had wel het idee dat hij kennis van zaken had. Hij zei effectief hetzelfde als jullie: concentreren op die hartslag, snelheid volgt wel.

Dan de aquagym (met Peggy :p)... Laat ons zeggen dat het wel eens lollig was, maar toch niet meteen iets dat ik vaker ga doen de eerste 40 jaar. Er waren ook wel jongere meisjes maar het grootste deel was toch wel 60+ :-) Het was dan ook totaal niet zwaar of vermoeiend. Ik voelde geen enkele spier werken en mijn hartslag ging ook nauwelijks de hoogte in :-) Bovendien duurde het maar 3 kwartier en kostte het toch wel €6. Nee dan koop ik liever binnenkort nog wat nieuwe loopkleren :-) Heb nadien nog 10 baantjes aan een héél snel tempo gezwommen; omdat ik toch het gevoel wou hebben dat ik iets gedaan had :-)

Morgen een rustdag!

 

21:58 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

vetpercentage Maak je daar maar geen zorgen over, dat percentage bepalen via zo'n weegschaal is echt maar een schatting, hoor! Als je gegeten hebt, een volle/lege blaas hebt ... dat doet die waardes al veranderen. Dus zeker niet panikeren! Wat de hartslagen betreft, zullen ze inderdaad wel weten wat ze doen, daar ben ik wel van overtuigd. Ik ben echt wel benieuwd naar wat ze ons gaan vertellen de 9de juli ...
Allé, rust ze goed, hé!

Gepost door: Tine | 26-06-07

Kzou mij inderdaad ook niet teveel blindstaren op dat vetpercentage. En zoals je al zei, de snelheid komt nog wel eens de uithouding top is.
Je hartslag is ook al wat gezakt dus nog wat geduld en het komt wel.

Gepost door: Yves | 26-06-07

fat ah ja, die speciale weegschaal...Die heeft op 't werk eens gestaan: was er toen 's morgens en 's middags eens gaan opstaan en mijn vetpercentage verschilde dus op een paar uur tijd met enkele %. Heb er dus verder maar geen aandacht meer aan besteed...Ik train nu ook met die hartslagzones van de beweegmobiel en het helpt wel, je zal zien dat je snel vooruitgang gaat boeken!!

Gepost door: Ruthje | 27-06-07

hey Jess ... zolang je je maar goed in je vel voelt zeker ... lekker sporten en een beetje gezond leven zijn inderdaad veel belangrjker dan een "getal" ... succes

Gepost door: wim | 27-06-07

gevoel Ach Jess, laat je niet ontgoochelen door enkele cijfertjes, je bent zo gezond bezig door op je voeding te letten en veel te bewegen, wat is zo'n percentage dan? Ga af op je gevoel en focus niet op cijfertjes en statistiekjes, dan is het plezier van de sport al snel verdwenen.

Gepost door: Julie | 27-06-07

Hartslag Je uitleg over de hartslag klopt inderdaad, 5 maand terug liep ik in D1 aan zo'n 8km/h, nu loop ik D1 op 't gemak aan 10 a 11km/h, als je conditie verbetert zul je dat wel merken, nog altijd goed bezig hoor :-) laat je niet van de wijs brengen door die beweegmobielen

Gepost door: Stofke | 27-06-07

De commentaren zijn gesloten.