21-06-07

Fartlek?

Vandaag de eerste keer een fartlek training. Nu vind ik dat nogal vaag: "40 min in 8km/u met 3 x 2 min versnellen naar/in 9km/u verspreid over de totale looptijd".

Dit werd het resultaat:

stats 070621

 

De tijden had ik op voorhand uitgedokterd met een collega. Nu kan het normaal niet de bedoeling zijn dat je op voorhand bepaalt wanneer je gaat versnellen; als ik het goed begrepen heb hoor je eigenlijk op gevoel te versnellen; maar vermits ik mijn snelheid nog niet goed kan inschatten heb ik erg veel baat aan de biepjes die mijn Garmin produceert als ik te snel of te traag loopt.

Kan er iemand tips geven over die Fartlek toestand?

Gisteren heb ik ook nog 1u en 15min gefietst, ook weer 660kcal verbrand en ik ga straks nog 50min op de crosstrainer. Dinsdag was het er niet meer van gekomen, dus haal ik het vandaag in. I feel great :-D

UPDATE: het is 1u crosstrainen geworden. Ik wilde 50 minuten doen, zodat ik voor vandaag aan 2u kwam, maar toen had ik maar 360 kcal. Dus wilde ik nog even door doen tot ik 400kcal had. Maar toen had ik al 54min. Dus dacht ik: dan doe ik ineens door tot 1u hé :-)

18:41 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb niet direct een oplossing voor je probleem, maar ik zou wel bij de volgende fartlek de 'positie' van die 2 minuten telkens veranderen. Ofwel inderdaad zoals je zelf zegt .. meer op gevoel lopen en willekeurig proberen een paar keer het tempo te verhogen. Dan kan je dat toch eigenlijk nog via je garmin volgen en weet je toch ongeveer of je het juiste tempo hebt, hé.

Gepost door: Tine | 21-06-07

Fartlek - Vaartspel Vaartspel wordt ook fartlek training genoemd. Er wordt gelopen met wisselende snelheden. De loper is niet gebonden aan een vooraf bepaald plan: er wordt hardgelopen naar het vermogen van dat moment en waar deze zin in heeft. Door de variatie in deze trainingsvorm worden er verschillende energiesystemen en spiergroepen getraind. Door in de duinen te trainen worden deze tempowisselingen automatisch bereikt (BRON: www.runinfo.nl)

Je kan dus eigenlijk doen wat je wil, bijvb: versnellen tot aan de volgend lantaarnpaal, of versnellen tot dat er mij 4 auto's hebben ingehaald, of tot aan de volgende boom, of een heuvelachtig parcours opzoeken, of ..., gewoon je fantasie laten werken tijdens zo'n fartek (vaartspel) training.

Gepost door: Kurt | 22-06-07

Gevoel. Ik zou het op gevoel of op tijdsgevoel, gewoon lekker relax.
En een paar callorieen meer of minder maakt ook niet uit hoor ;-).
Groet Rinus, let helemaal nooit op zijn gewicht en callorieen.

Gepost door: Rinus. | 22-06-07

De commentaren zijn gesloten.