07-06-07

Week 3 training 2

Deze ochtend nog eens zalig gaan lopen, vóór ik een paar dagen buiten strijd zal zijn wegens het laten trekken van mijn wijsheidstanden (linkse kant deze keer). Op het programma stond een intensieve intervaltraining: 8*600m in 9à10km/u met daarna telkens 2 min wandelen. De eerste keer dat ik zo'n gedetailleerde training met de Garmin ging lopen en ik moet zeggen: ik ben NOG blijer met dit spul nu ik gezien heb hoe vlotjes dit gaat.

Echt een persoonlijke coach! Hij zegt: "sneller!" of "rustig aan!" en je hoeft niet te lopen tellen en rekenen, gewoon genieten van het lopen. Kan me op deze manier ook beter op mijn houding en ademhaling concentreren dan als ik de hele tijd mijn tijd en afstand in het oog moet houden.

De cijfertjes; misschien voor sommigen niet zo interessant maar ik ben er wel heel blij mee:

stats 070607

 

Redenen dat ik er zo blij mee ben:

  • ondanks een pittige snelheid (voor mijn doen) kwam mijn hartslag maar heel eventjes boven de 180 uit!
  • tijdens de wandelstukjes daalde mijn hartslag héél snel; je ziet het jammer genoeg niet in het tabelletje, maar tegen het einde van de 2 minuten daalde hij onder de 130! Dat is echt wel een enorme vooruitgang t.o.v. een aantal maanden geleden

Dankzij de Garmin kan ik de daling in mijn hartslag véél nauwgezetter volgen en het doet deugd om te zien dat er toch inderdaad iets aan het gebeuren is. Misschien dat het vele fietsen mij ook wel geholpen heeft. Hoe het ook zij; ik ben blij ;-)

Nog bedankt, Merddin, voor de technische uiteenzetting van het verbruik van KH tegenover VZ. Vind dit ook boeiend, ben zelf regelmatig nogal technisch bezig wat betreft samenstelling van voedingspatroon enz. 'k Wil het ook allemaal zo goed mogelijk doen ;-)

Nog 2.5u en ik lig weer op de pijnbank...

08:43 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

goed bezig je max hartslag ligt iets boven de 180 , je gemiddelde hartslag haalt juist de 170 , dat is een enorme verbetering , ik denk dat uw hoge hartslag dus meer te zoeken was in weinig conditie , hij zal dus nog wel verminderen . Je behaalt daar al mooie snelheden tot 12.6 km/h , die 10km binnen het uur worden een piece of cake . Normaal gezien als je conditie betert zou je rusthartslag ook moeten geminderd zijn , is dit zo ?

Gepost door: roadrunnerke | 07-06-07

rusthartslag @roadrunnerke: mijn rusthartslag is op het eerste zicht nog niet echt gedaald, maar ik ga hem eens een beetje gedetailleerder beginnen bijhouden; elke ochtend op het zelfde tijdstip ofzo.
het is wel motiverend dat ik hem door veel te trainen toch lager kan krijgen!!! een tijdje geleden merkte ik geen daling en dat vond ik wel jammer; maar ik ben op dat gebied precies in een stroomversnelling terecht gekomen. ben eens benieuwd naar mijn test op 24/06

Gepost door: Jess | 07-06-07

Stevig 's Morgens direct een stevige intervaltraining dat zou niets voor mij zijn. Je hebt knappe training afgewerkt, je hartslag zal tijdens de ruststukken nog wel verder zakken. Je conditie zit duidelijk in stijgende lijn.

Gepost door: philippe | 07-06-07

garmin de garmin is een toppertje. Ik schrijf er soms wat over op mijn site (zie categorieen) en dan in een voor mij begrijpelijke taal.
Leuke site jess....

Gepost door: martine | 07-06-07

hartslag het vele trainen heeft dat uiteindelijk toch een invloed op je hartslag! Zo zie je maar dat je goed bezig bent Jess.

Gepost door: Kurt | 07-06-07

hartslag het vele trainen heeft uiteindelijk dan toch een positieve invloed op je hartslag! Zo zie je maar dat je goed bezig bent Jess.

Gepost door: Kurt | 07-06-07

Karakter... ... om zo 's morgens er direkt in te vliegen met een intervaltraining. Knappe training... en die lage Hr komt vanzelf (dat zeggen ze toch tegen mij ook); de vraag is alleen wanneer.

Gepost door: Mike | 07-06-07

Netjes Ziet er goed uit, hé!
Succes met de operatie/het herstel!
Ah ja, de forerunner is ook besteld .. en heb er gene spijt van als ik je post lees :-)

Gepost door: Tine | 07-06-07

Ge gaat er een gewoonte van maken é ;-) om smorgens vroeg uit de veren ...wel een KNAPPE training , laat het er maar enkele nadoen :-)

Gepost door: katrien r | 07-06-07

Tandjes Ai ai... veel goede moed met die tandjes, hopelijk heb je er niet te veel last van achteraf! Laat je maar goed verzorgen!

Gepost door: Julie | 07-06-07

Inderdaad opmerkelijk hoe je hartslag op vrij korte tijd (enkele weken) zoveel gedaald is...
Nog eventjes doorbijten met die tandjes en het is achter de rug ;-)

Gepost door: Homer | 07-06-07

tandjes misschien komt de tandenfee nog even langs ? je kan maar proberen hé....

Gepost door: jogginggirl | 07-06-07

Je gaat lekker en wat vroeg op staan zeg!..En met de Garmin kan je alles mooi beheersen en overzien, mooi klokje.
Veel sucses.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 07-06-07

Schone training alweer Jess. Garminnen is echt supertof. Kheb de mijne ook net ontvangen. Succes met de tanden. Hopelijk wat minder last dan de vorige keer.

Gepost door: Yves | 08-06-07

Rustig Als je s'morgensvroeg loopt kan je dubbel genieten vind ik, ik doe dat zelf ook regelmatig. Het is dan nog rustig buiten, geen lawaai van ronkende motoren e.d.
Hopelijk heb je niet te veel last van je tandjes en kan je snel terug lopen.

Gepost door: Marc | 08-06-07

Amai... ...alweer een mooie training, succes met de wijsheidstanden en hopelijk niet te veel pijn nadien zodat je vlug je schema kan hervatten !

Gepost door: Stofke | 08-06-07

Tanden Hopelijk hou je nog tanden over om in de Marathon te zetten ? ;-)

Bedankt voor je bezoekje Jess !

Alle gekheid op een stopje; je geraakt er ooit wel aan die Marathon hoor, indien een mens echt wil, kan hij alles ! Maar je doet het heel slim hoor, langzaam aan beginnen, kleien beetjes met de keer (klein is relatief)

Ik ga je volgen, tot binnenkort !

Gepost door: Jo | 08-06-07

De commentaren zijn gesloten.