05-06-07

Week 3 training 1

tourke 070605Een lange duurloop in D1 moest het vandaag worden. 45 minuten aan 8km/u dus. Race tegen de klok, de wekker om 5u50: vlug vlug loopkleren aan, koersen naar 't park op 't fietske, schoon mijn training afwerken, terug naar huis koersen, douchen, eten, aankleden en maken da'k naar 't station geraak om de trein te nemen. Om 8u45 zat ik op mijn stoel; toch nogal nipt, we mogen niet na 9u beginnen. Er komen binnenkort trainingen aan van 60min enz; zal dan maar wat vroeger opstaan!

 

Enfin het ging weer goed, mijn hartslag bleef bij 8km/u onder de 170! Volgens een collega die voor licentiaat LO gestudeerd heeft, was dat omdat ik gisteren na het eten nog gefietst had en dan was gaan slapen, dus dat dit wel een vetloop was. En dat je blijkbaar om vet te verbranden minder zuurstof gebruikt dan om KH te verbranden en je hart dus minder hard gaat pompen. Weet niet of hij gelijk heeft, maar in ieder geval, het voelde aangenaam en dat is het belangrijkste. :-) OOOH how I love running!

Als afsluiter nog even de statistiekjes en dan vertrek ik naar een vriendin die jarig is vandaag. Gelukkige verjaardag Muriel!!!

stats 070605

 

 

 

18:56 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

motivatie Je bent duidelijk goed gemotiveerd. Als je al om 05u50 uit je bed springt om te gaan lopen! Goed zo, volhouden is de boodschap.

Gepost door: Kurt | 05-06-07

idd wel wat raar, ja ... Allé, ben benieuwd of we de volgende training ook weer dezelfde hartslag hebben ;-). Hier staat morgen interval op t programma .. dus hoog zal m in ieder geval al zijn, dat staat vast. Gisteren was m bij mij trouwens eigenlijk te hoog, maar dat lag aan eht zware parcours, denk k.
Oh ja, ik wou trouwens nog wat vragen over die forerunner. Waar heb jij 'm gekocht? Via t internet? Ik ben namelijk een beetje aan t rondzien om er misschien toch ook ene te kopen...

Gepost door: Tine | 05-06-07

Zo vroeg Zo vroeg en al gaan lopen, amai chapeau, toe jij opstond was ik al aan het werk :-). Je training was dezelfde van mij vandaag, 45min in D1, alleen zaten er bij mij wat versnellingen in. Leuk om lezen dat je zo'n plezier beleeft in het lopen, keep up the good work !

Gepost door: Stofke | 05-06-07

De ochtendstond.... ... heeft goud in de mond! Leuk he, zo 's morgens lopen. Ik zou ook nog liever om 5u opstaan om 's morgens te kunnen trainen dan na het werk nog te moeten optrekken. Knappe training! Leuk speeltje he, die Garmin :-)

Gepost door: Julie | 05-06-07

Wekker Als de wekker bij mij zo vroeg afloopt, vloek ik eens, vraag mij af welke idioot dit heeft gelapt en draai me nog is goed om ;-) Maar ik ben dan ook niet zo flink hé.

Gepost door: Tania | 05-06-07

Plezant Altijd leuk zo'n ochtendlijke loop.
Kheb het lastig om uit mijn bed te komen maar eens je vertrokken bent, zalig.

Gepost door: Yves | 06-06-07

Kan 't zijn dat ge ne vroege vogel zijt ????? of heb ik het mis ? das nu eens karakter hebben si ,mooie training !!

Gepost door: katrien r | 06-06-07

hartslag en vetloop Lagere hartslag bij vetloop ?

omzetting van VZ benodigt per ATP (energie bruikbaar voor de spieren) meer zuurstof dan het aeroob omzetten van Glycogeen (KH).

KH + 6 O2 geeft 38 ATP en 6 CO2.
VZ + 23 O2 geeft 129 ATP en 16 CO2.

of 1 ATP uit KH: 0.158 O2 en 0.158 CO2 (RQ= 1)
1 ATP uit VZ: 0.178 O2 en 0.124 CO2 (RQ= 0.7)

maw metabolisatie van VZ verbruikt relatief wel meer O2, maar maakt ook minder CO2 aan.

Ik weet wel niet zeker of dit een effect heeft op je hartslag. Het is wel zo dat noradrenaline de hartslag verhoogt, en dat CO2 een sterke stimulans is voor noradrenaline.
dus het feit dat er bij VZ minder CO2 aangemaakt wordt zou wel eens de oorzaak kunnen zijn van een lagere hartslag. Als ik verder nog iets vind laat ik het weten.

sportfysiology, I love it !
Gepost door: merddin | 06-06-07

ochtend tja, een vetloop om 15 u in de namiddag is toch iets lastiger, maar voor 6'en opstaan om te lopen, liever niet dus...

Gepost door: jogginggirl | 06-06-07

De commentaren zijn gesloten.