22-05-07

Eerste vetloop

't Was leuk, de "vetloop". 'k Heb er alleen niks van gemerkt, dus ofwel was 't gisterenavond niet lang genoeg, ofwel vanmorgen. :-) Ik geloof vooral dat laatste. Maar 't was wel eens leuk om te doen en het nieuwe schema is bij deze gelanceerd.

Ik moest 25min in D1 blijven. Volgens wat de site uitgerekend had, zou ik daarbij 8km/u moeten lopen en moest mijn hartslag tussen de 162 en 173 blijven. De hartslag is vanaf nu uitgedrukt in BPM i.p.v. BPM % omdat ik mijn zones toch pas zal weten na de beweegmobiel (24/06). Uit de statistiekjes blijkt dat dit dus wel goed zat:

TijdMax HRAvg HRMax SpeedAvg SpeedDistanceCalories
uu:mmbpmbpmkm/hkm/hkmkcal
0:2517517110,68,23,4237

Ik heb zelfs iets te snel gelopen, moest ik mooi 8km/u hebben gelopen had hij zo rond de 169 gelegen, wie kijkt op een paar slagen per minuut? ;-) Ik vind het wel moeilijk om aan een bepaalde snelheid te lopen, dat heb ik tot hiertoe nog nooit gedaan. Evy zei: "en nu rustig lopen" of "geef nu even alles wat je hebt gedurende twee minuten". Maar dat was nogal vaag. Dit schema wordt een pak technischer, maar het voelt goed. Ik ga mijn lichaam en tempo veel beter leren inschatten en dat bevalt me wel.

Voor al diegenen die ook nog wat aan het (her)opstarten zijn: keep up the great work, als je ziet wat ik met mijn slechte hartslag kan bereiken op 5 maanden tijd, kunnen jullie het zéker !!!

EDIT:
een aantal mensen vragen: en nu 10km? Ik heb dus niet enkel het schema van 0-5km met Evy gedaan maar ook van 5-10km. In principe ben ik dus klaar om 10km te lopen; alleen is mijn hartslag zo hoog, dat ik traag moet lopen, en ik er dus nogal lang over zou doen. Tijdens mijn langste duurloop tot hiertoe (1u10') heb ik 8.3km afgelegd, omdat ik zo op 't gemak heb moeten lopen.

Het schema dat ik nu ga volgen is eveneens bedoeld voor de 10km, maar is er op gericht dit binnen een bepaalde tijd (1u voor mij) te leren lopen. M.a.w. om te proberen 10km/u te gaan lopen bij een acceptabele hartslag. Het schema bevat een aantal intervaltrainingen, duurlopen, fartlektrainingen en herstellopen, en duurt 10 weken. Als alles goed gaat, zal ik dus binnen 10 weken hopelijk die magische grens van de 10km overschrijden.

19:38 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

benieuwd Hi, ik was benieuwd naar je ervaring met de vetloop. je gaat dit vaker doen?

enne ... wat voor een hartslagmeter heb jij?
groet

Gepost door: Wasilie | 22-05-07

@Wasilie misschien dat ik het binnenkort wel wat vaker doe ja.
Ik heb de Polar RS200SD; maar ga binnenkort zo'n Garmin Forerunner kopen. Voornamelijk omdat je er op voorhand schema's kan inzetten. Zoals mijn training van overmorgen: 8*400m tegen 9à10km/u met daartussen 1'30'' wandelen. Das dus paaltjes tellen en goed onthouden hoeveel je er al hebt opzitten; zo'n Garmin kan je dat vertellen als je het erin programmeert.
En ik vind het ook wel gewoon cool, zoals die motionbased website. En ik kreeg nog een hele coole link van Twister: http://www.gpstracks.nl/ nice!!!

Gepost door: Jess | 22-05-07

mooie training hoor , Jess ! je maakt idd snel vorderingen hoor. Welk schema volg je dan nu eigenlijk ? Mail 't me eens aub, of zeg me eens waar ik het kan vinden ...
Alvast bedankt, en loop ze nog,

Gepost door: Steven | 23-05-07

10 km Jij hebt al enorme vorderingen gemaakt. Dus die 10 km in een uur zit er aan te komen. Een goed schema is belangrijk maar word geen 'slaaf' van een bepaald schema. Het lopen moet vooral plezant blijven.

Gepost door: Dirk | 23-05-07

Goe bezig ! Je hebt al knappe vorderingen gemaakt.
Tegen de grote vakantie loop je ongetwijfeld je tien km binnen het uur.
Volgend jaar : de twintig van Brussel ?
Doe zo verder ...

Gepost door: frank spencer | 23-05-07

Dikke pluim Proficiat, je hebt de eerste stap gezet en je bent klaar voor het grotere werk. Veel succes met de trainingen naar 10km/u maar dat zal ook wel lukken met jouw enthousiasme.

Gepost door: Yves | 23-05-07

doe zo voort. je bent goed bezig. de snelheid gaat vanzelf naar boven met de opbouw. succes

Gepost door: johan | 13-06-07

De commentaren zijn gesloten.