21-05-07

Afscheid van Evy

't Zit erop, 20 weken trainen met Evy. Vol goede moed begonnen op 18 december. Voorzichtig de eerste stapjes met mijn gloednieuwe loopschoenen. En nu, heb ik op een warme maandagavond voor de laatste keer mijn versnellingen gelopen met Evy. Ik word er bijna melig van :-)

Maar serieus, ik ben elke dag supercontent dat ik ermee begonnen ben, en uiteraard; op naar véél meer. Nog even de statistiekjes van deze avond:

TijdMax HRAvg HRMax SpeedAvg SpeedDistanceCalories
uu:mmbpm %bpm %km/hkm/hkmkcal
0:38958416,37,44,8349

Die Polar begint er volgens mij wel steeds vaker naast te slagen... 16.3??? Het zou kunnen, maar niet bij mij. Geen idee waar ie 't haalt, maar 't is me ook niet duidelijk hoeveel het dan wel ongeveer was. 'k Laat het er maar in staan, veel maakt het niet uit. Maar ik wil éééécht die Garmin Forerunner!!!

Een avondloopje voor de eerste keer, 2u na het eten, zo rond 20u. Gezien mijn eerste training van het nieuwe schema er eentje is van maar 25 minuten (in D1 - 8km/u) dacht ik: goeie moment om eens zo'n vetloop te proberen. Dus nu even alles "opgemaakt", en morgenvroeg een korte duurloop om die vetreserves eens aan te spreken. 't Wordt zomer hé mannen!!! :-)

Meestal duurt een vetloop veel langer heb ik zo gelezen, maar om te beginnen lijkt me dit wel mooi; al eerst zien of mijn fysiek hier tegen kan. Overigens iets wat ik op termijn regelmatig wil gaan doen, als het mij goed afgaat, want 't schijnt echt wel effectief te zijn. Nog tips hierover?

Het nadeel van de vetloop is dat je dus ook de avond voordien moet lopen (of toch sporten in ieder geval). Ik heb op zich niks tegen 's avonds lopen, vond het wel mooi in het park, zo eens met een andere lichtinval.
Maar:
- te warm (22°C vs. 11°C),
- te veel mensen (stuk of 50 vs. euh... 2?)
- te veel insecten (3 ingeslikt en 2 opgesnoven vs. geen insect te bespeuren)....

Nâââh geef mij toch maar die heerlijke ochtendtraining!!!

21:49 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Jesske... ... wees fier op mij! Ik heb ook de stap gezet! Ik heb ingepikt in het schema van nul tot vijf km bij les 20 van Evy. Ik liep al af en toe zonder Evy en ging ook elke week steppen, dus les 1 leek me helemaal geen uitdaging meer. Vier keer acht minuten gedaan dus en dat was goed te doen zonder al te veel gepuf, gezweet, steken, spierpijn of hartkloppingen. Het leek me net op mijn conditiepunt te zijn. De mp3's tot les 27 staan al klaar!!

Gepost door: liza | 21-05-07

Proficiat, Jess !!! en nu op naar die 10 km hé...
Voor je het weet, gaat ook die grens eraan ;-)
Loop ze én geniet,

Gepost door: Steven | 22-05-07

Nu laat ze je los Jess Nu laat ze je los Jess, van hieraf moet je gaan, met vallen en opstaan.... ;-) Proficiat hoor met je 20 weken Evy! Enneuh, wat die Garmin betreft, die zit er ook soms naast hoor, ik zou al eens 19/u gelopen hebben, wat een lol! Dus daarvoor alleen moet je 't zeker niet doen!

Gepost door: Julie | 22-05-07

Evy. Ik begin al serieus te denken aan ons allerliefste Evy ! Ik ga het rustig aan moeten doen en overweeg ook dan zelf met Evy'ke op stap te gaan. Zo probeer ik mij alvast niet te forceren. Jij bent zo te zien enorme progressie aan't maken ! Doe zo verder !!!

Gepost door: Epo | 22-05-07

Voila se. Een Evy diploma op zak. Nu 10 km?

Gepost door: Homer | 22-05-07

De commentaren zijn gesloten.