13-05-07

Door onweer en wind...

Omdat mijn hartslag 's avonds doorgaans lager is dan 's morgens; dacht ik mijn intervaltraining vandaag eens vlak voor het avondeten te doen. In de namiddag was ik wat moe geworden, en heb ik een uurke geslapen. Om 17u ging mijn wekkertje en sprong ik in mijn loopkleren. Er hing nogal een vuil kleurtje in de lucht, maar wat regen kan mij niet deren dus ik vertrok.

Ik kroop in mijn auto om naar het park te rijden en zag al wat druppels op mijn voorruit vallen. Ik was de straat nog niet uit, of ineens bliksem en donder, met nog geen seconde ertussen. Onweer vlak boven mijn kop; veel wind, in het park lopen? Mmmmh misschien toch niet het meest briljante idee.

Maar een Jesske in loopkleren gewoon terug naar huis sturen is misdadig. Je doet een hond ook geen leiband aan, om hem dan terug naar binnen te sleuren nog vóór hij zijn poot heeft kunnen heffen. Het is misschien een ietwat rare vergelijking, maar wel minstens even saddistisch!!!

Dus wat gedaan? Ik besloot naast de Dijle te gaan lopen, maar uit ervaring weet ik dat de dopjes van mijn MP3speler niet in mijn oren blijven zitten als het zo giet, dan schuiven ze constant weg. Hoogst irritant, en ook niet echt praktisch als je van Evy afhangt om te weten wanneer je moet versnellen. Dan maar gewoon een beetje gaan lopen aan een rustig tempo; 'k dacht een half uurtje te doen, maar natuurlijk wou ik na 15 minuten nog niet terugkeren, dus ben ik doorgelopen; de brug van Muizen overgelopen en langs de andere kant van de Dijle teruggekeerd. Nét geen uurtje:

TijdMax HRAvg HRMax SpeedAvg SpeedDistanceCalories
uu:mmbpm %bpm %km/hkm/hkmkcal
0:5990858,27,37,2542

Het eerste half uur heeft het vreselijk gegoten; lang leve X-Socks, zelfs als die zeiknat zijn zal je nooit blaren krijgen. Mijn schoenen zijn ook weer mooi proper nu! Tegen dat ik aan de brug van Muizen kwam, was het opeens droog en stràlende zon, met vlak voor mij een hele mooie regenboog. Bij het terugkeren heb ik dus een half uur in volle zon gelopen, mijn kleren waren bijna weer droog toen ik thuiskwam.

En de intervaltraining? Die is dus voor morgenavond :-)

18:55 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

In uw loopkleren, pootje lichten in het park... Ieder doet zijn goesting natuurlijk...

Gepost door: Homer | 13-05-07

amaaaaai! jij zat dus volop in die plensbui! knap hoor, maar toch wat opletten met zo'n onweer hé. Ik had ook altijd last van loszittende oordopjes van de MP3-speler en draag nu zo'n koptelefoon met zo'n houdertje achter je oorschelp ('k kan 't niet goe uitleggen dus ik hoop dat je weet wat ik bedoel), 't is geen zicht maar oh zo handig!

Gepost door: Ruthje | 13-05-07

verzopen Knap hoor, velen zouden er met zo'n hondeweer niet voor zijn buiten gekomen, en jij maakt er gewoon nog een extra lange training van. Prima zo;

Gepost door: Julie | 13-05-07

regen zoals Ruthje al vertelde, ik gebruik ook zo'n setje oordopjes gekocht, met zo'n beugeltje dat achter je oren zit. Nooit geen last meer van dat ze uitvallen.

Gepost door: Kurt | 13-05-07

goed gedaan! Weer mooie cijfertjes te zien in je tabel. En knap dat je niet hebt opgegeven met dat slechte weer. En achteraf doet zo'n training minstens zoveel deugd, weet ik uit ervaring!
Ben een beetje jaloers... Maar ja, binnenkort zal ik ook wel weer een uurtje kunnen lopen, hé.

Gepost door: Tine | 13-05-07

oordopjes awel 't is heel raar, maar ik had mij zo'n koptelefoontjes gekocht die met een haakje achter je oren zitten, maar da springt er altijd uit. Volgens mij heb ik vreemde oren :-)
maar als het droog is of gewoon regent vallen de oordopjes er ook nooit uit hoor, 't is enkel als het echt zo hard giet dat het water over mij heen stroomt. ;-)

Gepost door: Jess | 13-05-07

Chique dat je in zo'n regen loopt, ik weet niet of ik daar genoeg discipline voor zou hebben :)

Gepost door: Lime | 14-05-07

Die Homer toch :-) In elk geval knap van in de regen toch voor te doen. Vorige woensdag had ik er ook van. 't Ging toen over als ik aan het stretchen was na de training. :(

Gepost door: Yves | 14-05-07

De commentaren zijn gesloten.