06-05-07

Nog even wachten...

Nog even wachten voor ik ga lopen dus, mijn kaak doet toch nog wat pijn. 't Zal voor morgenvroeg worden - YES! 35 minuutjes rustig lopen.

'k Heb een schema aangemaakt voor binnen twee weken, via www.hardloopschema.nl 3 à 4 keer per week trainen. Lekker afwisselende trainingen: lange duurloop, herstelloop, intervaltraining, fartlek, ... the real deal. Kijk er al naar uit.

Op die site stond er ook een manier om hartslagzones te bepalen en dat zag er wel goed uit. Je moest invullen bij welke hartslag je een kwartier kon lopen zonder dat je moest vertragen. Dat heb ik ervaren bij de loopwedstrijd en was 190. De zones zijn dan daarop gebaseerd. Daarna moet je een gewenste tijd ingeven voor het aantal km dat je wil lopen. Ik heb ingegeven dat ik voor 10km niet meer dan 1u wil lopen (op termijn dus).

De snelheden die daaruit naar voren kwamen en aansloten bij de hartslagzones kloppen naar mijn gevoel helemaal:

Trainingszoneshartslag bpmkm/umin/km
Herstelloop (H)161 en lager78:34
Duurloop 1 (D1) 162-17387:30
Duurloop 2 (D2) 174-18396:40
Duurloop 3 (D3) 184-190106:00
Weerstand (W)191 en hoger10,55:43

Bij een hartslag van 161 en lager loop ik idd ongeveer 7km/u en vanaf 10km/u stijg ik effectief boven de 190. In afwachting van die test in de beweegmobiel lijkt dit me dus een veilige zone om een tijdje in te trainen.

Het schema begint op maandag 21 mei.

Verder nog nagedacht over wat Geert schreef ivm het loopmaatje. Ik ben dus zo ééntje die alleen wil lopen, eindelijk wat "me-time"! Mijn trainingen zijn mijn momenten van bezinning, gewoon ikke en mijn gedachten. Vroeger lag ik elke avond te woelen in mijn bed omdat ik over vanalles lag na te denken, sinds ik loop heb ik dat eigenlijk niet meer. Alles waarover valt na te denken heb ik al uitgeklaard tijdens mijn trainingen! I love it!

En nog goed nieuws, is dat ik weer aan het afvallen ben, ik zou nog zo'n 2kg kwijtwillen en daar is er nu al een halve vanaf. Ok; ik gebruik geen gedetailleerde weegschaal, ze gaat maar per halfjes. Maar toch!!! Sommigen zullen misschien denken: wat is nu 2kg? Het gewicht waar ik naartoe wil, had ik een tijdje geleden en dat maakte zo het verschil tussen "enkel 's morgens een platte buik hebben" (= nu) en "altijd een platte buik hebben". Het hoeft geen betoog dat ik altijd een platte buik wil

 

(kan er iemand mij vertellen waarom die smiley niet naast mijn tekst komt zoals ik zie in de edit-functie, maar onderaan?)

13:30 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

edit Ik heb soms ook rare lay out uitkomsten, en omdat ik dan te lui ben om op te zoeken hoe het html gewijs zou moeten, los ik het soms op door een simpel puntje ertss te zetten (.dus). Over skynet zelf kan ik niks zegen, ik ben nl. telenetter en ik gebruik blogger.

Gepost door: jogginggirl | 06-05-07

Ben benieuwd Naar je vooruitgang die je gaat boeken met je zelf samengesteld schema!
Ziet er in ieder geval erg uitdagend uit!

En die smiley... Ben ook nog te nieuw om leuke dingen te kunnen doen zoals foto's op de juiste plek zetten, smiley's plaatsen waar ik het wil enz enz... Kan je hier niet bij helpen jammer genoeg

En alleen lopen is ook zalig. Helpt mij ook met m'n dagelijkse vraagstukken :-).

Gepost door: Maarten | 06-05-07

De commentaren zijn gesloten.