04-05-07

Nieuw tijdsrecord

Jeej, heb weer een nieuw record gebroken; niet qua snelheid hé; 't is hier Jess Jogt en niet Jess Rent. Maar vandaag liep ik voor de eerste keer niet minder dan één uur aan een stuk! Ik heb telkens zo'n heerlijke flow die optreedt vanaf ik 20 minuutjes bezig ben; alsof ik echt kan blijven lopen!

Statistiekjes voor vandaag:

TijdMax HRAvg HRMax SpeedAvg SpeedDistanceCalories
uu:mmbpm %bpm %km/hkm/hkmkcal
1:0086808,56,66,6603

Ikke natuurlijk supertrots! Ik besef dat mijn hartslag eigenlijk een 'handicap' is; door die persé onder of op de 80% te willen houden ga ik niet echt vooruit. De raad van Rinus in de commentaren is: "loop op gevoel en het zal lekker gaan". Alleen wil ik dat voorlopig even nog niet doen, zo lang ik geen sportdokter geraadpleegd heb.

Als ik loop op gevoel, kan ik een half uur lopen tegen ongeveer 200bpm zonder dat ik dat maar één seconde aan mijn hart voel. Ik merk dat aan mijn benen (weinig kracht door verzuring) en mijn zware ademhaling; maar niet aan mijn hart. Ik wil dus wel eerst weten of het écht ok is om aan een hogere hartslag te gaan trainen.

Moet mijn buikspieroefeningen nog doen, gisteren was het er niet van gekomen door een receptie op 't werk. Voel mijn buikspiertjes wel van de vorige set; goed teken!

Seffes tandarts; bweeeeik wat zie ik er tegenop!! Heb maar voldoende gegeten bij het ontbijt, 't zal waarschijnlijk straks gene vette meer zijn.

Fijne dag iedereen!

08:52 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

wat goed dat je een nieuwe recordt hebt gerede. blijf maar lekker je best doen.
groetjes van kristalvrouwtje.

Gepost door: kristalvrouwtje | 04-05-07

welkom in loopbloggersland .. doe zo verder, je bent goed bezig!

Gepost door: Koen | 04-05-07

Inderdaad best op't gemakske lopen. Niks forceren tot je het advies van je arts hebt gekregen!!

Gepost door: Homer | 04-05-07

Proficiat! Proficiat met je nieuwe record, schitterend hoor, je bent sterk bezig. Slim dat je op je hartslag let, het lijkt me niet gezond om 1u aan een hartslag van 200bpm te lopen. beter iets trager dus. Naarmate je conditie verbetert zal je hartslag zakken en zal je dus sneller kunnen lopen.

Gepost door: Julie | 04-05-07

Hartslag Bouw verder goed op aan lage hartslag.
Zo vermijd je ook verzuring en kwetsuren.
De snelheid komt met een aantal weken vertraging.
Over een 6-tal weken ga je wel merken dat je aan dezelfde lage hartslag steeds sneller wordt.
Dit heet dan het "trainingseffect".
Maak je geen zorgen over je tempo, integendeel, je bent juist heel goe bezig ...

Gepost door: frank spencer | 04-05-07

Hartslag. Goed idee om te lopen op je hartslag, ook al weet je niet zeker welke maximum hartslag je hebt. Wat een truukje is om ongeveer je hartslag beter te voelen is hetvolgende: het tempo (en dus hartslag) zeer traag laten toenemen. Op een bepaald moment zul je voelen dat het niet meer zo simpel is om de praten, de ademhaling versnelt en je voelt je benen vlugger moe worden. Op dat moment ben je aan't lopen boven je omslagpunt. Dat betekent dat je aan 91% van je maximum hartslag bezig bent, waardoor je niet meer aeroob, maar anaeroob bezig bent. Dit kan je het minst lang volhouden. Als je nu die hartslag deelt door 91 en maal 100 doet, bekom je ook je maximum hartslag. Dan trainen tussen 75% en 80% en 't is in de chakoche (of zoiets). Proficiat met je persoonlijk record !!!!

Gepost door: Epo | 04-05-07

proficiat knap dat je die grens van 1 uur hebt doorbroken! Je bent op de goeie weg! En idd...best eerst de dokter raadplegen ivm die hartslag. Het is zeker niet goed om constant in 't "rood" te lopen en dus snel met verzuring te zitten, dat leidt alleen maar tot blessures.
Mijn "heuveltje" ligt aan de Vijverlaan in Hofstade, de draai op richting Vaart. Stelt echt niks voor hoor, je moet al moeite doen om hem te zien liggen :-)

Gepost door: Ruthje | 04-05-07

proficiat... met die eerste mijlpaal ! Een volledig uur lopen is echt al een hele prestatie hoor. Ik zou je aanraden om toch te trainen op basis van je HS - consulteer alsnog een echte sportarts als je zekerheid wil omtrent je max HS - en niet te focussen op snelheid of een misleidend gevoel...
Geniet gewoon van het lopen, blijf rustig trainen en je zal zien dat die HS vanzelf terugloopt als de conditie stijgt. Loop ze , en prettig wknd alvast,

Gepost door: Steven | 04-05-07

hartslag ik ben (was ?) ook een slak als ik op hartslag loop, maar stillaan betert dat wel. bij gelijke snelheid is mijn harstlag al veel lager, of ik loop rapper met gelijke harstlag, 't is maar hoe ge't bekijkt... EN nu niet vergeten je mond open te doen hé !

Gepost door: jogginggirl | 04-05-07

Proficiat In elk geval proficiat met je PR. En ja de één zijn hartslag ligt al hoger dan de ander. 't Zal zeker nog wel wat zakken met training.

In elk geval nooit een slecht idee om eens een sportarts te raadplegen.

Gepost door: Yves | 04-05-07

De commentaren zijn gesloten.