02-05-07

Het eerste loopje van Mei!

Yeps, 'k ben Mei ook al lopend begonnen. Enfin, de 1ste dag heb ik voornamelijk doorgebracht op allerlei terrasjes in Leuven, maar deze ochtend heb ik een rustige, korte training van 35 minuutjes gedaan. Ik heb héél erg gelet op mijn hartslag en ja hoor, gemiddeld is ie 80% en op het maximum was ie 83%. De gemiddelde snelheid die ik daarvoor moest lopen... hou jullie vast... toch wel de volle 6,6km/u.

Das toch wel om voor te janken hé, als ik ga shoppen op de Meir ben ik niet veel trager als dat! Ok; ik ben wel een shopper op speed, ik ga altijd shoppen met een missie, slenteren zit er niet in. Maar 6,6 for christ sake...

Ik kreeg hier al een tip over het trainingseffect; kan er iemand mij weten te zeggen hoe snel dat trainingseffect optreedt? Hoe dan ook, geniet ik enorm van het lopen hoor, zelfs als mijn hartslag nooit lager geraakt blijf ik het doen, I loooove it! Maar die VO2-max test komt er wel, binnenkort eens zien wanneer ik daarvoor een afspraak kan maken.

Ik heb deze ochtend trouwens de paaltjes om de 100m gezien waar Ruth over sprak. Ik had die wel al gezien, heb dat parcours al meermaals gevolgd; maar ik wist niet dat ze (ongeveer) om de 100m stonden. Klopt inderdaad redelijk goed, dus dat komt goed uit als ik binnenkort het schema van Runner's World ga beginnen om de 10km te lopen "in recordtempo".

De buikspieroefeningen dan; ik geloof dat ik er maar 5 à 10 minuutjes voor nodig had, dus dat moet vol te houden zijn hé. Vond ze ook niet heel saai om te doen ofzo.

'k Heb op aanraden van een collega eens een detox-kuurtje gekocht, zij zweert daar bij, elke lente doet ze dat. 't Is een fles die je moet mengen met water, gedurende twee weken. Ben eens benieuwd!

Overmorgen moet ik mijn wijsheidstanden langs rechts laten verwijderen, ik hoop dat ik tegen zondag terug zal mogen gaan lopen? De tandarts zei dat ik het een dagje of twee rustig moest houden, dus 'k veronderstel da't geen kwaad zal kunnen, maar zal 't voor de zekerheid toch maar eens vragen.

19:02 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Goed begonnen is half gewonnen. Als je de maand zo verderzet, belooft dat veel moois. Je hoeft niet snel te lopen om vooruit te gaan qua conditie hoor. Voor de marathon liepen Ruth en ik al onze lange duurlopen aan8,5 km/u, ongelofelijk traag, maar kijk, onze marathons gingen wel goed! Veel succes met de wijheidstanden.'k Zal duimen dat het niet te pijnlijk is!

Gepost door: Julie | 02-05-07

ai ai ai Hopelijk vergeet je geen ice pack op te leggen (wel haddoek tssleggen : vrieswonden) en is je gezicht niet 'afgeranseld'. Zo'n jaar of 10 geleden deze ook eruit laten halen. Bij mij viel het reuze mee, 1 namiddagje pijn en daarna enkel kleurverschil. (lang met ijs in de zetel gelegen) Maar ik ben toen wel niet gaan rennen de dag erop ... Duimen dat het meevalt dus.

Gepost door: jogginggirl | 02-05-07

detox? Hoi Jess,

Ook even jouw nieuwe blog bekeken. Dat detox kuurtje klinkt verdacht veel op die ik laatst had gedaan. Het is toch niet die 4.3.2.1 Minceur?

Groetjes en heel veel succes met rennen en je nieuwe blog,
Tina

Gepost door: Tina | 03-05-07

ik kwam even langs om je geluk te wensen met jou blogs. groetjes van kristalvrouwtje

Gepost door: kristalvrouwtje | 03-05-07

Wijsheidstanden ai. Hoi, ik heb net je blog ontdekt. Ikzelf heb enkele maanden geleden 1 wijsheidstand laten verwijderen, voor mij was het ongeveer 4 dagen pijn (gelukkig pijnstillers gekregen met codeïne), maar daarna gaat het per dag serieus wat beter. Het ligt eraan hoe moeilijk de tand eruit wil gaan. Nog iets anders, mijn hartslag is heel erg vergelijkbaar als bij jou. Mijn maximum hartslag is 10 slagen per minuut al gedaald tov het begin van dit jaar. Dat lukt jou zeker !

Gepost door: Epo | 03-05-07

Net gevonden. Ik heb je blog net gevonden. Ik wens je veel succes met je trainingen. Wie weet komen we elkaar ooit al joggend eens tegen.
Tot een volgende blogbezoek......... Succes

Gepost door: Geert | 03-05-07

Miskijk je niet... op die "snelheid" - ook ik heb int begin een langere tijd zéér traag gelopen. Je hebt er nadien enkel baat bij ! Wat betreft die detox-kuur, das prima... wij doen dat ook zeker twee maal per jaar. Loop ze nog, én geniet vooral,

Gepost door: Steven | 03-05-07

bizar een collega van mij moet vrijdag ook haar wijsheidstanden laten verwijderen, jij noemt toevallig toch niet Nathalie in 't echt hé ;-) succes ermee! En lekker ijs eten achteraf!!

Gepost door: Ruthje | 03-05-07

Leuk He Jess, wat schrijf je toch enorm leuk hier! Succes met je tanden! leuk woord trouwens, wijsheidtanden, hahahaha.

Gepost door: Wasilie | 03-05-07

shoppen? als jij shopt tegen 6,6 km/h, wil ik wel eens mee gaan shoppen op de Meir... Beetje geduld bij 't lopen, en volhouden. Eens je op speed bent, kun je het niet meer missen. Succes en ik zal wel geregeld eens komen kijken.

Gepost door: johan | 03-05-07

Je gaat goed en leuke weblog om te lezen..Overigens zou ik die hartslag maar niet al te veel mee nemen met het hardlopen, loop op gevoel en je zal zien dat het lekker zal gaan.Persoonlijk loop ik niet op hartslag of op afstand, en dat gaat prima.
En sucses met de aankomende wedstrijden, het zal helemaal goed komen, vooral op 23 September ;-).
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 04-05-07

Blog Hey, ik heb net je nieuwe blog ontdekt. Leuk hoor! Met die wijsheidstanden komt het wel goed. Ik heb er ook enkele laten trekken en dat valt allemaal wel mee hoor. Succes ermee en tot blogs!

Gepost door: Runnergirl | 04-05-07

bedank van het branden van het kaarsje voor toon en verder een hele fijne vrijdag gewenst.
groejtes van kristalvrouwtje

Gepost door: kristalvrouwtje | 04-05-07

De commentaren zijn gesloten.